News

Va avea Nicolae Ciucă o funcție cheie în Guvernul Ciolacu? Ce discuții există în interiorul PNL

Ionuț Stroe susține că mai mulți lideri PNL i-au cerut lui Nicolae Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier. Decizia finală va fi luată marți, 16 mai.
15.05.2023 | 20:35
Va avea Nicolae Ciuca o functie cheie in Guvernul Ciolacu Ce discutii exista in interiorul PNL
Se decide soarta lui Nicolae Ciucă. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că subiectul rămânerii sale în funcția de vicepremier în viitorul Cabinet Ciolacu, după restructurarea guvernamentală, nu a fost încă discutat. El a reiterat că Biroul Politic Național al PNL se va întruni marți, 16 mai, și că acolo se va vota cu ce mandat va intra partidul în negocierile din coaliție.

Nicolae Ciucă ar putea rămâne vicepremier în noul Guvern

Înainte de participarea la un eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Nicolae Ciucă a declarat că mâine vor avea loc discuții la nivelul Biroului Politic și că vor fi dezbătute diverse ipoteze. Decizia cu privire la mandatul cu care partidul va intra în negocieri va fi luată în funcție de votul și acordul BPN.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă PNL i-a cerut să rămână vicepremier după restructurarea guvernamentală, Ciucă a răspuns că această chestiune nu a fost discutată până în prezent și că va fi abordată în cadrul întâlnirii de mâine, dacă aceasta va avea loc.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a menționat că mai mulți lideri și membri ai partidului, precum președinți de organizații, primari și președinți de Consilii Județene, i-au cerut lui Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, deoarece consideră că acest lucru ar asigura “continuitatea, stabilitatea și echilibrul în actul de guvernare”, fiind un avantaj pentru partid.

ADVERTISEMENT

„În Biroul Politic Naţional de mâine se va stabili mandatul cu care premierul va merge la negocierile din interiorul alianţei. În ceea ce priveşte viitoarea poziţie, nu există niciun secret că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier.

Foarte mulţi dintre aceştia consideră că domnia sa ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare”, a explicat Ionuţ Stroe.

ADVERTISEMENT

Decizia finală va fi luată marți

PNL și PSD au fost convocate în ședințe pentru a discuta strategia privind protocolul coaliției și nominalizările pentru portofolii în viitorul Executiv condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Înainte de aceste reuniuni, liberalii au planificat o ședință informală pentru a lua decizii legate de rocadă guvernamentală.

Biroul Politic Național al PNL se va întruni la Palatul Parlamentului marți, la ora 11. Unii lideri din PNL, în special cei din administrația locală, doresc ca Nicolae Ciucă să rămână vicepremier în viitorul Guvern pentru a asigura “componenta liberală”.

ADVERTISEMENT

„Știu că mulți colegi vorbesc despre preluarea funcției vice prim-ministru. Aș spune că e o decizie dificilă pe care doar premierul o poate lua. Eu îl cunosc bine, e un om responsabil, a demonstrat până acum faptul că este serios și om de cuvânt. Eu nu le-aș gândi într-o cheie personală. Face ceea ce crede că e mai bine pentru români. Indiferent ce decizie ar lua, cred că pune mai presus de orice interesul cetățenilor.

Eu cred că a demonstrat că faptul dă încredere oamenilor prin prezența sa în Guvern. Când spune ceva, aia face. Îl interesează ca românilor să le fie mai bine. Dacă le e mai bine să fie în Guvern, atunci probabil acest lucru va face”, a precizat președinta Organizației Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc, pentru adevărul.

ADVERTISEMENT