Simona Halep

Va avea Simona Halep probleme cu Iga Swiatek?! Verdictul unei foste mari campioane

13.02.2021 | 00:11
Va avea Simona Halep probleme cu Iga Swiatek Verdictul unei foste mari campioane
ADVERTISEMENT

Simona Halep este avertizată de fosta mare campioană a tenisului mondial, Justine Henin, că poate avea probleme în partida din optimile turneului de Grand Slam Australian Open, contra polonezei Iga Swiatek.

Justine Henin a cucerit 7 trofee de Grand Slam în cariera sa impresionantă, printre care și turneul de la “Antipozi” în 2004, fiind considerată una din cele mai talentate jucătoare de tenis din istorie.

ADVERTISEMENT

Aceasta a analizat forma bună pe care campioana din România o traversează, însă consideră că Swiatek poate să spere la victorie în partida de duminică datorită stilului său de joc ofensiv.

Va avea Simona Halep probleme cu Iga Swiatek?! Verdictul unei foste mari campioane

“Va fi un meci foarte bun. E interesant, fiindcă știm cu toții calitățile Simonei Halep, iar constanța ei este extraordinară. Este una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. Atunci când Swiatek a învins-o la Roland-Garros, ea a jucat la un nivel nemaipomenit. A fost impresionant nu doar faptul că a câștigat, ci nivelul la care a jucat. Acum, toată lumea are așteptări de la ea și momentan se descurcă. 

ADVERTISEMENT

Va fi dificil pentru ea să se întoarcă la Paris și să-și apere titlul – am văzut ce s-a întâmplat cu Sofia Kenin, campioană aici anul trecut. La Paris mingea a fost grea, astfel încât a putut face orice dorea. Cu forța ei, i-a pus probleme Simonei, care nu a avut timp să-și organizeze jocul. Știm că Halep are nevoie de timp pentru a-și organiza jocul. 

Se mișcă bine, acoperă terenul bine, dar nu poate lovi la fel de tare – este opusul lui Swiatek. Atunci când Iga joacă bine este dificil pentru Simona, cu stilul ei de joc”, a declarat Justine Henin la Eurosport.

ADVERTISEMENT

Justine Henin, avertisment pentru Halep: “A avut probleme în turul doi”

Belgianca avertizează și asupra faptului că suprafața de la Australian Open din acest an este mai rapidă decât în trecut, fapt ce ar putea să destabilizeze jocul Simonei Halep în fața unei jucătoare agresive.

Halep a pierdut categoric ultima înfruntare cu Iga Siatek, petrecută în 2020 la Roland Garros. După o partidă în care a surprins pe toată lumea, poloneză în vârstă de 19 ani o învingea atunci pe româncă cu scorul de 6-1, 6-2.

ADVERTISEMENT

“Halep a avut probleme aici în turul doi, dar a părut să fie în control astăzi în turul trei. Suprafața este mult mai rapidă în acest an la Melbourne, față de anii trecuți. Sunt foarte curioasă ce vom vedea în acest meci”, a mai adăugat Justine Henin.

ADVERTISEMENT