Pariuri sportive

Va bate România cea mai bună clasare din istorie la Eurovision 2017? Solistul Sistem povesteşte în premieră păţaniile din 2005

România participă joi seară în semifinalele concursului Eurovision 2017, ţintind a 18-a finală din istorie. Casa de pariuri online Betano.com a realizat un info-grafic care sumarizează...
11.05.2017 | 20:01
Va bate Romania cea mai buna clasare din istorie la Eurovision 2017 Solistul Sistem povesteste in premiera pataniile din 2005
ADVERTISEMENT

România participă joi seară în semifinalele concursului Eurovision 2017, ţintind a 18-a finală din istorie. Casa de pariuri online Betano.com a realizat un info-grafic care sumarizează prezenţa ţării noastre de-a lungul istoriei în cadrul celui mai mare concurs de muzică european.

Drumul României la Eurovision a fost deschis de artista Dida Drăgan în anul 1993, dar prima finală a venit abia un an de zile mai târziu, prin Dan Bittman.

ADVERTISEMENT

În imaginea de mai sus se observă faptul că locul cel mai bun obţinut de ţara noastră la Eurovision a fost în anul 2005, cu melodia Let Me Try cântată de Luminiţa Anghel & Sistem, o performanţă egalată în 2010 de Paula Seling şi Ovi, cu  Playing with Fire.

Punând accent nu doar pe pariuri sportive ci şi pe divertisment în general, Betano.com a creat o secţiune specială pe site pentru concursul Eurovision, cu peste 100 de pariuri, inclusiv pentru România. Melodia din 2017, Yodel It!, cântată de Ilinca & Alex Florea are cota e 7,00 să câştige semifinala şi cota de 3,40 să se va claseze în Top 4 în finalul Eurovision. În timpul finalei se va putea paria LIVE pe Eurovision şi România, pe Betano.com!

ADVERTISEMENT

Solistul Sistem a povestit pentru Betano.com păţaniile din 2005

Venind vorba mai sus despre trupa Sistem şi clasarea excelentă de acum doispezece ani, solistul vocal Zoly Toth  a acceptat să ofere detalii necunoscute până acum, din spatele cortinei, despre prestaţia spectaculoasă în centrul căreia s-a aflat o scenografie cu butoaie, foarte complicată.

Povestea este în clipul de mai jos:

Yodel It!, o melodie abil aleasă

O clasare în Top 4 a României în acest an ar însemna o performanţă notabilă, având în vedere că am reuşit de doar cinci ori în istorie să pătrundem printre primele cinci. Yodel It! Este o melodie abil creată, aleasă bine şi care poate „prinde” publicul internaţional, mai ales pe cel cu rădăcini germanice şi nordice.

ADVERTISEMENT

Pariuri live pe finala Eurovision 2017

De aceea, Ilinca & Alex Florea au şansa lor să rescrie istoria şi chiar să doboare recordul ţării noastre la Eurovision, cele 162 de puncte în anul 2010.

Tot din anul 2010, România nu a mai reuşit să intre în Top 10, iar Betano a acordat o cotă de 1,75 pentru acest lucru. Interesant în acest sens este de observat  în info-graficul de mai sus evoluţia cântăreţilor noştri în cadrul tuturor ediţiilor de Eurovision la care au participat.

ADVERTISEMENT

Cum se poate califica România din semifinale?

Semifinala de joi, cea de-a doua din cadrul concursului, în care se află şi România, va aduce în faţa microfoanelor un număr de 18 ţări. Dintre ele, în urma votului exprimat de juriu şi televoting, doar 10 vor avansa în finală. Lista completă a adversarelor noastre se află aici.

16 ţări sunt deja în finală

Din prima semifinală s-au calificat deja marţi seară 10 ţări: Moldova, Azerbaijan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Belgia.

Ele se alătură celor cinci calificate din oficiu: Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Ucraina

ADVERTISEMENT