Fotbal intern

Ultimul OLTEAN care a bătut Steaua: “Parcă era Maracana”

Emil Săndoi spune pentru FANATIK.RO că în cazul în care va elimina Steaua din sferturile Cupei României, atunci o va face pentru a doua oară din postura de antrenor în această competiţie. În...
02.12.2014 | 00:07
Ultimul OLTEAN care a batut Steaua Parca era Maracana
ADVERTISEMENT

Emil Săndoi spune pentru FANATIK.RO că în cazul în care va elimina Steaua din sferturile Cupei României, atunci o va face pentru a doua oară din postura de antrenor în această competiţie. În 1999 Universitatea Craiova a eliminat echipa din Ghencea cu scorul de 1-0 în optimi.

Domnule Săndoi, sînteţi ultimul antrenor al Craiovei care a cîştigat împotriva Stelei…

– Aşa este! Ştiu că multă lume o să spună că nu asta era echipa care în 2002 a cîştigat cu scorul de 3-1 contra Stelei, dar la ora actuală asta este echipa oraşului Craiova. Ce vreţi să facem acum? Să lăsăm oamenii ăia din tribune fără fotbal în Bănie? Şi dacă vrei să mă mai laud un pic, atunci vezi că sînt şi ultimul antrenor al Craiovei care a eliminat Steaua din Cupa României.

ADVERTISEMENT

Ce vă mai amintiţi din acel meci jucat împotriva Stelei în Cupa României?

– Am eliminat Steaua în optimi, în 1999, cu scorul de 1-0, iar antrenorul lor era Emeric Ienei. Meciul s-a jucat la Piteşti, iar pentru noi a marcat Bărcăuan. Aveam echipă bună atunci. Claudiu Niculescu deja începuse să bage frica în portarii din fotbalul românesc. Avea 21 de ani. În plus, îl mai aveam în poartă şi pe Florin Prunea. Îmi aduc aminte că în sezonul ăla, după ce am mai eliminat Petrolul şi Rapidul, ulterior am pierdut finala împotriva celor de la Dinamo.

barcauan

Cosmin Bărcăuan (fot0)

45.000 de oameni au fost pe stadion şi 20.000 au rămas pe la porţi

Revenind la meciul din 2002, cînd Craiova a cîştigat pentru ultima oară împotriva Stelei, cum a fost?

ADVERTISEMENT

– A fost ceva senzaţional! Puteai să juri că te afli pe Maracana din Brazilia. Îmi aduc aminte că în stadion au intrat 45.ooo de oameni. Stăteau în picioare chiar şi lîngă gardul de lîngă pistă. Cînd am venit cu autocarul la stadion pe la porţi mai erau alţi 20.000 de oameni. Vlădoiu, care jucase în trecut la Steaua şi Dinamo, ne-a zis că nici în Ghencea sau în Ştefan cel Mare nu a văzut o asemenea atmosferă. Meciul ăla l-am cîştigat încă de la vestiare cu ajutorul suporterilor. Noi începusem campionatul perfect, iar după patru etape deja ne aflam pe primul loc. Am cîştigat cu 3-1. Pentru noi a marcat Bobi Verdeş, două goluri şi Marius Sava din lovitură de la 11 metri.

Atunci vă aflaţi într-o serie la fel de bună ca şi acum la CSU Craiova?

– Nu se compară. Acum avem peste 10 meciuri disputate fără înfrîngere, atunci veneam după doar cîteva etape. Atunci aveam o altă generaţie de fotbalişti, iar acum am sub comandă alături de Sorin Cârţi alţi jucători.

ADVERTISEMENT

universitatea-craiova-steaua-ultimul-meci-pe-ion-oblemenco

“Pe ce prime vom juca? Prima noastră va fi stadionul plin”

Revenind la meciul de joi seară, pe cine vedeţi favorită în această dispută?

– Este clar că Steaua este cea mai bună echipă din România, dar asta nu înseamnă că noi ne vom da bătuţi. Vom evolua cu mare ambiţie contra acestei formaţii, deoarece eu vă dau scris că Costel Gâlcă va juca împotriva noastră cu cea mai bună echipă a lui. O să vedeţi că am dreptate.

Ce primă vor avea oltenii pentru eliminarea Stelei?

– Un asemenea meci nu trebuie gîndit aşa. Eu consider că prima cea mai mare pe care o putem vedea este atmosfera de pe Ion Oblemenco, Cred că dacă reuşim să avem un stadion plin, atunci înseamnă că am făcut şi noi cît de cît ceva pentru readucerea oamenilor pe stadionul “Ion Oblemenco”, chiar dacă facem lucrul ăsta la ultimul meci disputat pe această arenă.

ADVERTISEMENT

“Curelea nu va putea fi recuperat”

Aveţi probleme de lot?

– Le ştiţi şi voi. De Bancu nu mai are rost să vorbim, iar Curelea este în continuare indisponibil. Nu îl putem recupera pînă la ora acestui joc. Acum a  apărut şi accidentarea lui Acka, dar este bine că a revenit Silviu Izvoranu.

Vă doare că lumea fotbalistică a ajuns să fie împărţită în Bănie?

– Aici nu contează că este echipa cu leu sau echipa fără leu. Problema este că oraşul Craiova nu mai putea să stea din nou fără fotbal. Oamenii din acest oraş iubesc la nebunie acest sport. Ei se săturaseră să se ducă la meciuri de handbal sau de baschet. Eu şi Sorin Cârţu vrem bine sportului craiovean.

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

ADVERTISEMENT