News

Va deveni realitate pașaportul de vaccinare Covid-19? Cum vom călători în Europa în viitor

16.01.2021 | 10:11
Va deveni realitate pașaportul de vaccinare Covid-19? Cum vom călători în Europa în viitor
Va deveni realitate pașaportul de vaccinare Covid-19? Cum vom călători în Europa în viitor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Comisia de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a transmis un mesaj important în legătură cu pașaportul de vaccinare Covid-19.

În ultimele zile s-a vehiculat că va fi restricționat accesul călătorilor din Europa care nu prezintă la graniță o astfel de dovadă. OMS a precizat că nu este de acord cu utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiţie de călătorie, transmite AFP.

ADVERTISEMENT

“Există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată”, se arată în recomandările formulate de comisia de urgență a OMS, conform Agerpres.

OMS nu este de acord cu pașaportul de vaccinare Covid-19

Grecia a propus un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

Inițiativa guvernului elen a fost apreciată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 “Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat aceasta într-un interviu acordat presei portugheze.

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a explicat la Digi24 că la nivelul Uniunii Europene există o directivă privind dreptul la liberă circulație și ședere în UE.  În situații de excepție se pot impune restricții de la aceste drepturi, pentru a se proteja sănătatea publică.

ADVERTISEMENT

Este important de precizat că șeful Executivului de la Atena, Kyriakos Mitsotakis a explicat că nu urmărește condiționarea intrării în Grecia în funcție de vaccinare, dar consideră că cei care s-au imunizat ar trebui să aibă un tratament preferential. Mitsotakis a a trimis chiar și o scrisoare în acest scop. AICI ai o scrisoare trimisă de acesta și prezentată exclusiv de FANATIK.

Președintele Klaus Iohannis are o altă opinie și crede că s-ar crea un cadru de discriminare între cetățeni dacă ar exista un asemenea pașaport de vaccinare Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri