ADVERTISEMENT
Sport

Va fi Gareth Bale decepția Țării Galilor la Euro 2020? Cum ne îmbogățim dacă nu marchează

Gareth Bale este cel mai mare fotbalist pe care l-a dat Țara Galilor în ultimii ani, iar Euro 2020 poate însemna ultimul său mare turneu final.
Autor: Traian Terzian | 25.06.2021 | 20:12
Va fi Gareth Bale decepția Țării Galilor la Euro 2020? Cum ne îmbogățim dacă nu marchează
Gareth Bale este cel mai mare fotbalist pe care l-a dat Țara Galilor în ultimii ani, iar Euro 2020 poate însemna ultimul său mare turneu final. Sursă foto: Hepta

De numele starului aflat sub contract cu Real Madrid se leagă marea performanță a galezilor de la Euro 2016, atunci când au surprins pe toată lumea și au ajuns în semifinale.

ADVERTISEMENT

Numele lui Bale era pe buzele tuturor fanilor ”dragonilor” și nu numai pentru cele trei goluri marcate, ci și pentru jocul sublim și abilitățile de a strânge în jurul său o formație cu jucători fără o calitate ieșită din comun.

Țara Galilor mizează tot pe Gareth Bale și la Euro 2020

Țara Galilor a venit la Euro 2020 cu gândul de a face o nouă figură frumoasă și să arate că performanța de acum cinci ani nu a fost întâmplătoare, însă Gareth Bale nu mai este același fotbalist decisiv.

ADVERTISEMENT

După o perioadă în care a stat mai mult pe banca de rezerve la Real Madrid din cauza comportantului său sfidător și a neînțelegerilor cu Zinedine Zidane, galezul a revenit în Premier League în vara trecută, când a fost împrumutat la Tottenham Hotspur.

Ajuns din nou sub comanda lui Jose Mourinho, Bale a confirmat faptul că parcă timpul său a trecut. Evoluțiile au fost sinusoidale, mai mult îndreptate spre decepție, și din cauza aceasta „Spurs” a decis să nu-l achiziționeze definitiv.

ADVERTISEMENT

Trei meciuri fără gol pentru starul galez

Cu toate acestea, Gareth Bale era în continuare văzut ca principalul jucător al Țării Galilor la Euro 2020. Toate visurile unei țări s-au pus în slujba căpitanului, dar evoluțiile acestuia au fost în continuare modeste, în ciuda celor două pase decisive în faza grupelor.

Este totuși mult prea puțin pentru un fotbalist care își obișnuise fanii cu goluri multe. De altfel, Bale a reușit contraperformanța să termine cele trei meciuri din faza grupelor fără să marcheze vreun gol.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care galezii vor întâlni Danemarca în optimile de finală, sunt șanse destul de bune ca starul selecționerului Robert Page să încheie turneul final fără să-și treacă numele pe lista marcatorilor.

Bale a ratat penalty cu Turcia

O astfel de variantă cu adevărat surprinzătoare este cotată de Unibet la 1,44, în timp ce varianta să marcheze cel puțin un gol a primit o cotă de 2,60 la Unibet, ceea ce arată faptul că Țara Galilor este cotată cu șansa a doua la întâlnirea cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale a avut o ocazie bună de a marca în partida cu Turcia, atunci când a beneficiat de un penalty, dar execuția sa a fost una mai mult decât modestă. Căpitanul ”dragonilor” a luat mingea sigur pe el, și-a făcut pașii, dar șutul său a expediat mingea mult peste poarta apărată de Ugurcan Cakir.

Înainte de startul Euro 2020, galezul a vorbit despre posibila sa revenire la Real Madrid, unde este dorit de Carlo Ancelotti, antrenorul cu care a cucerit patru trofee între 2013 și 2015, și a lăsat să se înțeleagă că șansele sunt aproape nule, având în vedere conflictele cu fanii și jurnaliștii spanioli.

ADVERTISEMENT

  • (P) 2,60 este cota UNIBET ca galezul Gareth Bale să marcheze cel puțin un gol la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1