Fotbal intern

Va fi modernizat stadionul lui Dinamo? Anunţul făcut de Compania Naţională de Investiţii

FC Dinamo Bucureşti continuă să întâmpine noi probleme în ceea ce priveşte modernizarea stadionului din "Ştefan cel Mare". Ionuţ Negoiţă şi Nicolae Badea, care are societatea AFC Dinamo,...
06.08.2017 | 16:53
Va fi modernizat stadionul lui Dinamo Anuntul facut de Compania Nationala de Investitii

FC Dinamo Bucureşti continuă să întâmpine noi probleme în ceea ce priveşte modernizarea stadionului din “Ştefan cel Mare”. Ionuţ Negoiţă şi Nicolae Badea, care are societatea AFC Dinamo, nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte refacerea stadionului, iar reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii sunt decişi să se implice.

Aceştia sunt hotărâţi să ia o măsură fermă în şedinţa care va avea loc la jumătatea acestei luni, iar dacă nu se va găsi o soluţie la Dinamo, atunci Stadionul Sportul va intra în programul pentru EURO 2020.

CNI anunţă că va lua o măsură fermă în ceea ce priveşte stadionul Dinamo

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, susţine că s-a întârziat foarte mult cu termenul de predare a stadionului pentru a fi modernizat, faţă de celelalte arene care sunt în programul pentru EURO 2020.

”Mie, dacă-mi spune să fac Cotroceni sau Sportul sau orice stadion…, ăla îl facem! Le fac adresa, ce acte să-mi trimită în prima fază, verificăm dacă actele sunt OK din punct de vedere juridic, după care trecem la etapa următoare. Părerea mea e că la următoarea şedinţă a Comitetului Interministerial, peste două sau trei săptămâni, ar trebui luată o decizie. Din punctul meu de vedere, fiind foarte târziu, ar trebui făcut un stadion care să fie mai mic. Există o cerere pentru refacerea Stadionului Sportul. Stadionul Cotroceni, fiind în administrarea BNR, nu poate fi finanţat prin CNI”, a spus Adrian Cefalan, directorul Companiei Nationale de Investitii, pentru prosport.ro.

Mesajul FRF în ceea ce priveşete modernizarea stadionului Dinamo:

”Acest impas nu a fost întrevăzut până în toamna anului trecut, atunci când trebuia predat amplasamentul către CNI, pentru evaluare şi realizarea studiului de prefezabilitate. La acel moment a apărut problema contractului de închiriere pe perioadă nedeterminată a bazei sportive către AFC Dinamo Bucureşti, aflată în insolvenţă, al cărei deţinăAtor este Nicolae Badea şi care este în administrarea Tempus Grup IPURL Bucureşti.

Contractul de închiriere către AFC Dinamo Bucureşti a fost încheiat în 2012 (contractul numărul 2640) cu deţinătorul bazei sportive, CS Dinamo Bucureşti, clubul sportiv al Ministerului de Interne. Această închiriere a fost posibilă în urma trecerii stadionului şi a mai multor anexe din patrimoniul public în patrimoniul privat al Statului, în anul 2000, prin HG 1086/2000. Prin HG 207/2002, Guvernul a permis închirierea sau intrarea în asociere cu AFC Dinamo pentru exploatarea bazei sportive.

Din 2000 până azi, situaţia a rămas neschimbată în privinţa situaţiei juridice a bazei sportive Dinamo. În toţi aceşti ani, mai mulţi acţionari au făcut diverse investiţii în baza sportivă, printre care montarea lojelor oficiale, a copertinei, demararea lucărilor de extindere a tribunelor prin introducerea unor piloni în zona dinspre Spitalul Floreasca etc”, se arată într-un comunicat remis din luna martie de către FRF.

Tags: