Va fi nebunie în weekend: 16 derby-uri în două zile!

De mult timp nu s-a mai întîmplat ca în acelaşi weekend să fie programate nu mai puţin de 16 derby-uri. Din Columbia şi pînă în Rusia, vom avea parte de meciuri de interes major pentru toţi...
21.09.2013 | 11:54
Va fi nebunie in weekend 16 derbyuri in doua zile

De mult timp nu s-a mai întîmplat ca în acelaşi weekend să fie programate nu mai puţin de 16 derby-uri. Din Columbia şi pînă în Rusia, vom avea parte de meciuri de interes major pentru toţi microbiştii.

S 12:30 DINAMO MOSCOVA – LOKOMOTIV MOSCOVA

Chiar dacă a pierdut un singur meci dintre cele şapte jucate pînă acum, echipa lui Dan Petrescu nu are motive de sărbătoare. Dinamoviştii găsesc cu greu drumul spre victorie, bifînd un singur succes în ultimele patru runde. În weekend îşi întîlnesc una dintre rivalele locale, Lokomotiv, nimeni alta decît formaţia cu cel mai bun atac din Rusia (16 goluri marcate). Dinamo e avantajată de meciurile directe, cîştigîndu-le pe patru din ultimele cinci.

S 16:30 HAMBURG  – WERDER

Este derby-ul nordului Germaniei, Hamburg şi Werder fiind cele mai de succes cluburi din această zonă. S-au întîlnit de 139 de ori de-a lungul timpului, cu Hamburg reuşind 48 de victorii, iar Werder doar cu două mai mult. Alte 41 de partide s-au încheiat nedecis. Cele două sînt vecine de clasament în momentul de faţă – locul 14 pentru Werder, respectiv locul 15 pentru Hamburg, care tocmai şi-a demis antrenorul

S 19:00 CRACOVIA – WISLA

Poate că şi-a mai pierdut din intensitatea de altădată, dar cu siguranţă acest meci rămîne unul de interes maxim pentru locuitorii din Capitala Poloniei. În 1948 a avut loc cea mai dramatică partidă, cele două echipe fiind nevoite să joace pe teren neutru pentru a stabili campioana. Wisla are 82 de victorii, în vreme ce Cracovia a bifat 59 de succese, cu alte 42 de înfruntări încheiate nedecis.

S 19:30 CHELSEA – FULHAM

Cele două cluburi fac parte din acelaşi cartier din Londra, acest meci fiind numit şi “derby-ul din vestul Londrei”. S-au mai întîlnit de 48 de ori, echipa lui Mourinho conducînd cu 29 de victorii. 16 meciuri s-au terminat la egalitate, iar Fulham a reuşit să cîştige doar trei dueluri. În perioada 1968-2001, cele două trupe au fost în divizii separate, întîlnindu-se în tot acest timp doar de cinci ori.

S 19:30 SCHALKE  – BAYERN

Partida vine într-un moment bun pentru ambele formaţii. Schalke a reuşit cea de-a patra victorie consecutivă la mijlocul săptămînii, iar Bayern a ajuns la nouă partide la rînd fără înfrîngere. În ciuda unui lot competitiv, “minerii” au o situaţie catastrofală în confruntările directe, pierzîndu-le pe ultimele cinci la zero. Ultima victorie a lui Schalke în faţa lui Bayern datează din 2011, în Cupă, printr-un gol înscris de Raul

D 01:00 SANTA FE – MILLONARIOS

Columbienii vor fi cu ochii pe confruntarea celor mai puternice echipe din Bogota duminică, Santa Fe şi Millionarios. Partidele dintre cele două sînt spectaculoase, dar mai ales violente, atît în tribune, cît şi pe teren. În meciurile disputate în ultimii doi ani au fost arătate nu mai puţin de 14 cartonaşe roşii, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină în trei rînduri.

D 12:30 SPARTAK MOSCOVA – ŢSKA MOSCOVA

Unul dintre cele mai interesante dueluri din Rusia este cel dintre Spartak şi ŢSKA. Cele două formaţii sînt cele mai titrare echipe din ţară, mereu duelurile directe fiind spectaculoase. Aceasta este a 25-a confruntare, ŢSKA dominînd clar, cu 15 victorii. Cei de la Spartak au cîştigat doar trei partide directe, în timp ce şase meciuri s-au terminat la egalitate. Mai mult, cele două formaţii au cele mai multe titluri cîştigate în Rusia, ŢSKA fiind pe primul loc cu nouă, urmată de Spartak cu trei.

cska

D 15:30 CLUB BRUGGE – ANDERLECHT

Au cîştigat împreună peste 50 de titluri în Belgia. Totuşi, Club Brugge a scăzut mult ca nivel în ultima perioadă, ultimul succes intern datînd din 2005. Noul sezon l-a început însă mai bine decît rivala sa, pe care o devansează cu două puncte în clasament. E greu de pronosticat un rezultat, dar cert e că vom vedea goluri, Anderlecht şi Brugge marcînd în total 40 de goluri în primele şapte runde.

D 16:00 AS ROMA – LAZIO

Derby della Capitale îşi va consuma în weekend episodul cu numărul 173. Roma este avantajată de bilanţul all-time, cîştigînd cu 16 meciuri mai mult decît marea rivală. Francesco Totti este jucătorul cu cele mai multe prezenţe în derby, avînd la activ nu mai puţin de 28 de meciuri jucate împotriva lui Lazio. Opt jucători, printre care şi Radu Ştefan, au fost eliminaţi în ultimele şase confruntări dintre cele două echipe.

as roma

D 17:30 PSV – AJAX

Acesta este fără discuţii cel mai aşteptat duel din “Ţara Lalelelor”, fiind trecut în lista “clasicelor” din Olanda. Ajax este cel mai de succes club din această ţară, în timp ce PSV are cele mai multe titluri cîştigate în ultimii 20 de ani. Gazdele partidei au 19 campionate cîştigate, în timp ce lăncierii au reuşit să se impună în competiţia internă de 29 de ori.

D 17>30 FERENCVAROS  – UJPEST

Nu sînt primele în Ungaria în privinţa trofeelor cîştigate, dar se bucură de susţinerea celor mai mulţi suporteri. Cu Ferencvaros ţin oamenii din toate zonele ţării, în timp ce Ujpest este susţinută în special de locuitorii Budapestei. Gazdele au 45 de victorii asupra rivalilor locali, de 35 de ori au pierdut şi 30 de partide s-au încheiat la egalitate.

D 18:00 MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED

Derby-ul oraşului Manchester a devenit în ultimii ani şi derby-ul Angliei. Ultimele trei sezoane au fost dominate de cele două formaţii, acestea împărţindu-şi titlurile. Pînă cînd a fost preluată de arabi, City nu îi punea mari probleme adversarei din oraş. Cifrele confirmă această dominaţie a lui United, “diavolii” cîştigînd 56 din cele 141 de confuntări. Cetăţenii au cîştigat 40 de dueluri, iar 45 s-au terminat la egalitate.

D 19:00 BEŞIKTAŞ – GALATASARAY

Derby-ul dintre Beşiktaş şi Galatasaray vine într-un moment foarte bun pentru gazde, acestea dominînd competiţia în acest debut de sezon. Istoria însă este de partea echipei lui Fatih Terim, din cele 41 de întîlniri 18 fiind cîştigate de Galata. Nici Beşiktaş nu stă rău, cu 12 victorii, în timp ce 11 partide s-au terminat la egalitate.

D 20:00 SAPRISSA – ALAJUELENSE

Peste 90% dintre cei care urmăresc fotbalul în Costa Rica ţin cu una dintre cele două echipe. Chiar dacă şi-au disputat primul meci în 1949, Saprissa şi Alajuelense au evoluat una împotriva celeilalte de 324 de ori (!). Alajuelense are 99 de victorii, Saprissa 129 de succese, iar 97 de meciuri s-au încheiat nedecis. Prima confruntare rămîne şi în zilele noastre drept partide cu cele mai multe goluri înscrise, Alajuelense cîştigînd cu 6-5.

saprissa

D 22:00 PSG – MONACO

Au investit împreună peste 500 de milioane de euro în transferurile de jucători din ultima perioadă, devenind, treptat, două forţe nu doar în campionatul Franţei, cît şi la nivel european. Falcao, Ibrahimovici, Cavani sau Pastore sunt cîteva dintre numele importante care se vor afla pe teren duminică seara.  PSG a cîştigat de trei ori campionatul, în timp ce Monaco a triumfat de şapte ori.

D 22:15 ESTUDIANTES LA PLATA – GIMNASIA LA PLATA

Oraşul argentinian La Plata “fierbe”, în acest weekend fiind programat duelul celor mai bune echipe locale, Estudiantes şi Gimnasia. Prima oară s-au întîlnit în 1916, iar de atunci au mai disputat alte 166 de meciuri. Gimnasia are 50 de victorii, Estudiantes 59 şi 58 de partide s-au terminat egal. Majoritatea partidelor sînt pline de tensiune, acordîndu-se opt cartonaşii roşii în ultimele opt confruntări.

Tags: