Va fi necesară și a treia doză de vaccin Covid-19. Care ar urma să fie termenul de administrare

Georgiana Dicu   
în HotNews
15/04/2021, 23:25
Va fi necesară și a treia doză de vaccin Covid-19. Care ar urma să fie termenul de administrare
Va fi necesară și a treia doză de vaccin Covid-19. Care ar urma să fie termenul de administrare Foto: hepta.ro

CEO-ul Pfizer a declarat joi că beneficiarii de vaccin COVID-19 vor avea „probabil” nevoie de o a treia doză între șase până la 12 luni de la vaccinarea completă și că vaccinările contra noului coronavirus ar putea fi necesare în fiecare an.

A treia doză de vaccin COVID-19 va fi probabil necesară

Albert Bourla a declarat că pe baza datelor actuale un „scenariu probabil” va implica administrarea anuală a vaccinul împotriva COVID-19. Bourla a spus că „rămâne de văzut” cât de des vor fi administrate potențialele doze suplimentare.

„Un scenariu probabil este că va fi necesară administrarea unei a treia doze undeva între 6 și 12 luni și apoi va exista o revaccinare anuală”, a spus el, relatează The Hill.

„Dar toate acestea trebuie confirmate și din nou variantele vor juca un rol cheie”, a continuat el. “Este extrem de important să reducem grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus, deoarece acestea sunt vaccinate cu vaccinuri de eficienta ridicată.”

La începutul acestei luni, Pfizer, împreună cu partenerul german BioNTech, au raportat că vaccinul lor și-a păstrat o eficiență de 91% la cel șase luni de la a doua doză.

Bourla a spus că cele șase luni de date arată o protecție „extrem, extrem de ridicată” împotriva COVID-19, menționând că protecția „scade în continuare în timp”.

Oficialii din domeniul sănătății au evocat anterior posibilitatea ca publicul să aibă nevoie de doze de rapel COVID-19.

Pfizer și BioNTech au declarat la începutul acestui an că testează o a treia doză de vaccin împotriva variantelor COVID-19 care s-au răspândit în întreaga lume.

Închide ×