News

Va fi penalizat Vlad Voiculescu pentru nepurtarea măștii în Parlament? Anunțul șefei Senatului

30.03.2021 | 15:56
Va fi penalizat Vlad Voiculescu pentru nepurtarea mastii in Parlament Anuntul sefei Senatului
ADVERTISEMENT

Va fi sancționat Vlad Voiculescu pentru nepurtarea măștii în Parlament? Iată o întrebare la care a oferit răspunsul șefa Senatului României, Anca Dragu, din partea USR-PLUS.

Oficialul Legislativului a anunţat, marţi, că va cere o analiză departamentului de specialitate şi se va trece la măsuri împotriva celor care nu poartă mască de protecţie sanitară în clădirea forului legislativ.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că luni, ministrul Sănătății a fost surprins, pe holurile Parlamentului, timp de aproximativ 20 de minute fără masca de protecție, perioadă în care a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

Va fi Vlad Voiculescu penalizat pentru că nu a purtată mască în Parlament?

Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat că cei care nu poartă mască în clădirea Parlamentului ar putea fi sancționați în următoarea perioadă, conform legii din pandemie.

ADVERTISEMENT

”Voi cere o analiză de la departamentul de specialitate şi, da, vom trece la măsuri. Cred că asta este singura soluţie. Am făcut apel la responsabilitate. Este responsabilitatea noastră a tuturor să ne conformăm, pentru că trebuie să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei de lângă noi.

Nu e de joacă cu această pandemie şi cu virusul”, a afirmat Dragu, la Senat, conform celor de la Agerpres.

ADVERTISEMENT

Dragu a avut o atitudine ceva mai blândă și iertătoare când a fost întrebată de posibile sancțiuni pentru Vlad Voiculescu, fotografiat fără mască pe holul Parlamentului.

Întrebată despre ministrul Sănătății, care a fost surprins fără mască de protecţie sanitară în Palatul Parlamentului, ea a răspuns că acesta a explicat că voia să bea apă.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Voiculescu era singur, într-un spaţiu foarte amplu. Şi, după cum dumnealui a explicat, avea o intervenţie într-un hol şi voia să bea nişte apă. Nu e o practică pe care dumnealui o aplică. Haideţi să facem aceste imagini cu toţi cei ce nu poartă mască în Parlament”, a susţinut Dragu.

Cum s-a apărat Voiculescu după gestul de luni

În ceea ce-l privește, ministrul Sănătății, acesta și-a cerut scuze public după evenimentul de luni și a spus că pur și simplu nu și-a dat seama de eroare comisă.

”Îmi cer scuze și îmi pare rău. Eram singur pe un coridor, într-o încăpere de peste 300 de metri pătrați, îmi era sete, voiam să beau apă, aveam o sticlă de apă în rucsac și nu mi-am dat seama.

Când a venit cineva să mă salute, eram într-o teleconferință cu un europarlamentar din Bruxelles, nu am avut o conversație, ci doar m-a salutat. Mi-am pus masca imediat ce mi-am dat seama că nu o am”, a declarat pentru Libertatea, Vlad Voiculescu

ADVERTISEMENT