Fotbal international

Va fi semifinala CM Franța – Maroc un meci urât? Video exclusiv

Mihai Stoichiță și Robert Niță au analizat la FANATIK SUPERLIGA a doua semifinală a Campionatului Mondial din Qatar, dintre Franța și Maroc.
14.12.2022 | 08:00
Va fi semifinala CM Franta  Maroc un meci urat Video exclusiv
Maroc e prima echipă din Africa calificată în semifinalele Campionatului Mondial, iar Franța e singura echipă care își poate apăra titlul mondial câștigat în 2018. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA a revenit în forță, cu Robert Niță, Bănel Nicoliță, Mihai Stoichiță și Alin Buzărin. În cadrul emisiunii a fost analizată și semifinala dintre Franța și Maroc.

Mihai Stoichiță și Robert Niță analizează semifinala CM dintre Franța și Maroc

Robert Niță a discutat cu Mihai Stoichiță despre semifinala mult așteptată dintre Franța și Maroc: „Credeți că Franța – Maroc o să fie un meci urât? Ținând cont că Marocul primește doar un gol, iar Franța se mulțumește cu 0-0, așteptând să decidă meciul cât mai târziu, o echipă reactivă”. VEZI VIDEO MAI JOS.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant e de părere că Franța nu îi va trata de sus pe africani, însă pentru Maroc statutul de outsideri o avantajează: „Maroc a primit un gol întâmplător, de la o echipă care nu spunea mare lucru. Ei se simt bine când n-au posesia. Acum o să se schimbe, pentru că nimeni nu o să îi mai trateze de sus, iar ei și-au atins de mult obiectivul”.

Mihai Stoichiță e de părere că Portugalia a avut foarte mult ghinion și putea marca mai multe goluri: „Eu te întreb altceva. E corect ce s-a întâmplat la Maroc cu Portugalia? Câte ocazii a avut Portugalia? A fost bombardament la poarta Marocului! Se ascunde bine. 

ADVERTISEMENT

Au fost niște ocazii incredibile. Portughezii au avut ocazii rarisime. E foarte greu să dai cu capul pe lângă poartă de la șase metri!”, a mai directorul tehnic al FRF, la FANATIK SUPERLIGA.

Mihai Stoichiță: „Croația și Maroc și-au depășit condiția”

Mihai Stoichiță e de părere că și România ar putea să iasă din anonimat dacă ar urma modelul Croației sau Marocului: „Croația și Maroc și-au depășit condiția. Vorbim de infrastructură. Unde să mai creștem acum fotbaliști? Unde există infrastructură și management, nu se poate să nu reușești! 

ADVERTISEMENT

Robert Niță a dat un exemplu sugestiv, cu privire la diferențele între România și marile puteri din fotbal: „Brazilia are mai mulți fotbaliști decât populația Croației!”.

Stoichiță a vorbit și despre declarațiile acide ale lui Wyad Regragui, care a spus că antrenorii fani nu au loc la echipele din Vest: „S-a grăbit selecționerul Marocului. E o mică frustrare a lui. Câți antrenori africani au ajuns în Europa la cluburi care au câștigat Liga Campionilor Africii?

ADVERTISEMENT

Îl iau doar pe Mircea Lucescu. Inter Milano a fost singura echipă din Vest care s-a interesat de el. Sunt o castă închisă, în care nu poți să pătrunzi, la fel ca nobilimea engleză, cu niște principii de la care nu abdică”.

Fostul antrenor îl dă ca exemplu și pe Ladislau Boloni și vorbește despre diferența de clasă dintre fotbalul african și cel european:  „Poate mulți antrenori au câștigat în fața europenilor, dar nu pot să lucreze în Vest. Nu poți să compari mediul Cupei Africii cu Champions League. Nu spun că rezultatele sunt întâmplătoare, dar e și o doză de hazard. Profită că fotbalul se joacă 60 de minute în teren și noi ani întregi pe lângă teren. 

Boloni, câștigător de campionat în Portugalia și Belgia. Nu l-a luat nici PSG, nici Lyon sau Marseille la vremea respectivă. Sunt refractari la cei noi și aduc oameni pe care îi cunosc”, a concluzionat același Stochiță.

ADVERTISEMENT