Fotbal international

Va fi Serie A anulat? Anunțul ministrului Sportului din Italia: „Ar fi mult mai ușor să încheiem sezonul acum”

28.04.2020 | 13:25
Va fi Serie A anulat Anuntul ministrului Sportului din Italia Ar fi mult mai usor sa incheiem sezonul acum
ADVERTISEMENT

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului din Italia, a recunoscut că sezonul actual al Serie A ar putea fi anulat din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă echipele au votat încheierea stagiunii pe teren.

Sezonul din Serie A ar putea fi anulat

Serie A a fost primul campionat puternic de fotbal care a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, Italia fiind una dintre țările cu cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, situația cauzată de coronavirus în Italia s-a îmbunătățit, iar cluburile din Serie A pregăteau reluarea antrenamentelor pe 18 mai și meciurile oficiale o lună mai târziu.

În ciuda așteptărilor jucătorilor și oficialilor cluburilor, ministrul Sportului din Italia, Vincenzo Spadafora, a transmis că o cale ușoară de rezolvare a situației actuale ar fi anularea sezonului actual din Serie A, existând riscuri mari dacă meciurile ar fi reluate.

ADVERTISEMENT

Reluarea competițiilor trebuie făcută treptat. Sondajele de opinie arată că mulți și-ar dori oprirea fotbalului, dar n-aș vrea să mă las influențat de aceste sondaje. Nu vreau să iau o decizie bazată pe o dorință a cuiva, dar ar fi mult mai ușor să încheiem sezonul imediat.

Continuarea fotbalului este un lucru foarte important pentru țara noastră, dar trebuie făcut totul în siguranță. Ne amintim de momentele în care activitățile nu au fost oprite? Câte echipe au intrat în carantină? 

ADVERTISEMENT

Ne aflăm la sfârșitul lunii aprilie, nu avem de unde ști cum va continua să evolueze acest virus și cum vor fi respectate regulile, așa că nu avem cum să cunoaștem momentul reînceperii fotbalului”, a transmis Vincenzo Spadafora, prin intermediul contului personal de Facebook.

Ultimul meci oficial, pe 9 martie

Ultimul meci oficial din Serie A s-a disputat în urmă cu o lună și jumătate. Pe 9 martie, de la ora 19:30, Sassuolo a primit vizita celor de la Brescia, gazdele reușind să se impună cu 3-0.

ADVERTISEMENT

În momentul suspendării campionatului, Juventus ocupa prima poziție a clasamentului din Serie A, la două puncte de Lazio.

ADVERTISEMENT