Premier League

Va fi Watford noua campioană în Premier League? Coincidenţa cu Leicester care dă speranţe

06.09.2018 | 15:51
Va fi Watford noua campioana in Premier League Coincidenta cu Leicester care da sperante

Watford a început incredibil acest campionat şi ar putea fi marea surpriză a sezonului în Premier League. Succesul din ultima etapă, 2-1 cu Tottenham, club care joacă în grupele Champions League, face din Watford o echipă neînvinsă după primele patru runde, la fel ca FC Liverpool şi Chelsea. Toate au maxim de puncte, 12, dar cormoranii şi The Blues sunt grupări cu mare forţă financiară, care îşi pot permite să aducă jucători de top pe sume uriaşe (în această vară ambele şi-au luat portari scumpi, Liverpool cu 75 milioane euro pe brazilianul Alisson de la Roma, Chelsea cu 80 pe spaniolul Kepa de la Athletic Bilbao).

CITEŞTE ŞI

Asta în timp ce Watford a plătit cea mai mare sumă, 11,7 milioane Barcelonei pentru transferul definitiv al spaniolului Gerard Deulofeu, dar e drept că l-a şi vândut pe 50 de milioane la Everton pe brazilianul Richarlison. Cu toate acestea galben-negrii pregătiţi de spaniolul Javi Gracia au plecat ca din puşcă şi se află în grupul celor trei formaţii care nu au pierdut nici un punct în actualul sezon.

Watford, marea surpriză a anului. Leicester poate fi un exemplu

The Sun a descoperit că există chiar un motiv cât se poate de real ca fanii lui Watford să spere la câştigarea titlului. Pare ceva de domeniul ştiinţifico-fantastic să crezi că Watford ar putea sta vreodată în faţa celor două forţe din Manchester, a lui Liverpool sau a trioului londonez, dar povestea incredibilă a lui Leicester City este încă foarte vie în mintea oamenilor.

CITEŞTE ŞI

Şi tocmai de la Leicester încep speranţele fanilor lui Watford în cea mai mare performanţă din istoria clubului. Pentru că între felul în care a terminat ultimul sezon Watford şi cum  a făcut-o Leicester cu un an înainte de a fi campioană există o asemănare oerfectă. Concret, ambele au încheiat cu 41 de puncte, pe locul 14, având o linie de claasament identică: 11 victorii, 19 eşecuri, 8 egaluri.

“Asasinul tăcut” Javi Gracia

Watford îl are patron pe italianul Gino Pozzo, cel care deţine şi pe Udinese în Serie A şi care a fost proprietar până acum doi ani şi în Primera Division, la Granada. De curând el a primit oferta de 150 de milioane din partea unui consorţiu american de a vinde a treia parte din acţiunile clubului, dar italianul a refuzat. Clubul care a aparţinut cândva celebrului cântăreţ Elton Jones tocmai şi-a vândut vedeta în această vară, pe brazilianul Richarlison, la Everton, pentru suma de 50 de milioane de euro şi specialiştii preziceai o clasare în cel mai bun caz în zona locurilor 11-15.

Va fi Watford surpriza Premier League. Asemănarea cu Leicester care dă speranţe. Leicester a reuşit să iasă campioană
Va fi Watford surpriza Premier League. Asemănarea cu Leicester care dă speranţe

Desigur, au trecut doar primele patru runde şi maratonul Premier League se va încheia la etapa cu numărul 38. Însă dincolo de rezultatele în sine trebuie elogiat antrenorul Javi Gracia, care a făcut din Watford o echipă foarte ordonată, foarte disciplinată tactic. Supranumit şi “Asasinul tăcut”, tocmai pentru că nu ştii când cei de la Watford, care stau într-o defensivă activă te pot lovi pe contraatac, Javi Gracia a fost inspiraţia lui Gino Pozzo, sătul de demonstraţiile de samba ale predecesorului Marcos Silva, care gândea total nerealist, încercând să facă din Watford o maşinărie ofensivă de tipul Manchester City, ceea ce este imposibil şi în acelaşi timp foarte dăunător, pentru că oferea mereu expunere mare la contrele adversarilor şi aşa Watford primea multe goluri.