News

Va intra Cătălin Drulă în cursa pentru alegerile prezidențiale? Liderul USR, răspuns ferm: ”Este obiectivul nostru”

Cătălin Drulă, liderul USR, a dat un răspuns clar, sâmbătă, la întrebarea dacă va intra sau nu în cursa pentru alegerile prezidențiale din partea Alianței Dreapta Unită.
17.02.2024 | 15:44
Va intra Catalin Drula in cursa pentru alegerile prezidentiale Liderul USR raspuns ferm Este obiectivul nostru
Cătălin Drulă ar putea fi candidatul Alianței Dreapta Unită pentru alegerile prezidențiale: ”Este obligatoriu să mă înscriu în această cursă”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prezent sâmbătă, 17 februarie 2024, la o emisiune televizată, Cătălin Drulă a fost întrebat dacă va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale din partea Alianței Dreapta Unită.

Cătălin Drulă ar putea fi candidatul Alianței Dreapta Unită pentru alegerile prezidențiale: ”Este obligatoriu să mă înscriu în această cursă”

În ultimele luni, în ciuda faptului că este liderul USR, al patrulea partid în preferințele electoratului, conform sondajelor, Cătălin Drulă s-a ferit în a spune dacă va intra sau nu în cursa pentru Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Ei bine, sâmbătă, președintele USR a susținut că va intra în cursa internă a Dreptei Unite (USR, PMP, Forţa Dreptei) pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale. Așadar, în premieră, Drulă admite interesul pentru competiția supremă în stat.

Eu vreau să avem un candidat al Dreptei Unite, este obiectivul nostru. Este obligatoriu să mă înscriu în această cursă, pentru că sunt președintele partidului. Eu nu cred că oamenii văd o soluţie pentru a conduce România în Ciucă, în Ciolacu, în Simion.

ADVERTISEMENT

Cred că îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos. Or, aceşti oameni nu răspund acestor atribute”, a declarat liderul USR, la Prima TV.

Ce spune Drulă despre o luptă internă cu Ludovic Orban

Recent, Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, a spus că este interesat să candideze pentru Cotroceni. Despre acest aspect, Cătălin Drulă a spus: ”Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul alianţei Dreapta Unită, nu cred că e vorba de o concurenţă aici”.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României recunoștea că este dispus să candideze la alegerile prezidenţiale, însă afirmă că va acţiona ”raţional” şi că va fi de acord cu o decizie ”raţională” care să ofere ţării ”un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”.

Aş prefera să nu discut despre acest subiect (n.r. alegerile prezidenţiale). Noi nu am abordat acest subiect încă, în discuţiile pe care le-am avut, când îl vom aborda şi vom ajunge la o înţelegere, cu siguranţă îl vom comunica public.

ADVERTISEMENT

Prefer să nu discut pe tema asta, eu mi-am anunţat intenţia de a candida, evident, dar sunt un om raţional, sunt un om care voi participa la o decizie comună, care să fie raţională şi care să ne ofere cea mai mare şansă de a câştiga alegerile, că, de fapt, asta ne dorim. Să dăm României un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”, a afirmat Ludovic Orban, la Euronews România.

ADVERTISEMENT