Hotnews

Va livra România arme Ucrainei? Anunţ fără precedent

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, legat de tema livrării de arme către Ucraina, că România este într-un proces de reflecţie cu privire la care este cea mai bună...
23.02.2015 | 13:10
Va livra România arme Ucrainei? Anunţ fără precedent

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, legat de tema livrării de arme către Ucraina, că România este într-un proces de reflecţie cu privire la care este cea mai bună opţiune pe acest subiect, dar a adăugat că Bucureştiul nu deţine armele sofisticate de care are nevoie Kievul.

“În România suntem într-un proces de reflecţie cu privire la care e cea mai bună opţiune. Pe de altă parte, constat că România nu deţine acele echipamente de care are nevoie Ucraina. Mă refer la armamente sofisticate, despre care se vorbeşte că ar fi nevoie. Dar e prea devreme pentru asta ca să ne pronunţăm, e o situaţie ipotetică”, a spus Aurescu la RFI România.

El a precizat, însă, referitor la acest subiect că trebuie avute în vedere statele care au capacitatea să ofere Ucrainei armele de care are nevoie.

“În ceea ce priveşte livrarea de arme, trebuie să ne gândim şi la statele care au capacitatea să facă un astfel de gest. Sunt opinii care susţin că alimentarea conflictului cu noi livrări de arme, indiferent de parte, nu face decât să amplifice conflictul. Alţii spun că e nevoie de a asigura părţii ucrainene posibilitatea de a se apăra”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri