Life

Vă mai aduceți aminte de Sandy Bell? Unde s-au văzut celebrele desene animate. Au avut audiență națională

Mai știi desenele animate Sandy Bell? Au putut fi vizionate pe un post de televiziune românesc și au fost pe placul celor mici.
29.01.2023 | 15:06
Va mai aduceti aminte de Sandy Bell Unde sau vazut celebrele desene animate Au avut audienta nationala
Mai știi desenele animate Sandy Bell? Au putut fi vizionate pe un post de televiziune românesc și au fost pe placul celor mici. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Vă mai aduceți aminte de povestea fetiței care locuia alături de tatăl ei și de câinele său, în Scoția? Unde s-au văzut celebrele desene animate japoneze, regizate de Hiroshi Shidara. S-au bucurat de audiență națională.

Mai știi desenele animate Sandy Bell? Au putut fi vizionate pe un post de televiziune românesc și au fost pe placul celor mici

Sandy Bell este unul dintre cele mai urmărite programe de desene animate din toate timpurile. Seria produsă în Japonia în anul 1981 a fost difuzată și în România, pe postul național de televiziune unde a avut audiență maximă.

ADVERTISEMENT

Cele 47 de episoade din Aventurile lui Sandybell au apărut pe sticlă după Revoluție, la TVR 1, în perioada 1992-1994. În plus, mai multe persoane au avut ocazia să vadă povestea fetiței și în formatul italian MediaSet – Italia 1 în anul 1998.

Fiecare parte de 24 de minute are în prim-plan aventurile prin care trece Sandy Bell și cățelul său, Oliver. În momentul de față, pasionații acestei pelicule pot cumpăra DVD-uri de pe site-urile de specialitate la prețuri rezonabile.

ADVERTISEMENT

Pe lajumate.ro, există o persoană care a scos la vânzare mai multe DVA-uri în format avi ce se pot deschide cu orice player video modern. Fiecare se vinde cu suma de 40 de lei.

Muzica era compusă de Takeo Watanabe, considerat a fi „tatăl muzical al serialului”, un artist apreciat în Japonia. Una dintre melodiile sale a fost inclusă și pe coloana sonoră a celebrului Lost in Translation, la 14 ani după moartea sa.

ADVERTISEMENT

Cine a făcut dublajul în limba română la Sandy Bell

Mihai Cabel este ziaristul care a făcut dublajul în limba română la celebrele desene animate Sandy Bell. Copiii l-au iubit enorm chiar dacă nu au știut o perioadă foarte lungă cum arată în realitate.

Jurnalistul este un simbol al generației de după căderea comunismului. Acesta a fost alături de Georgeta Chira vocea desenelor animate de la TVR 1.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a dat viață mai multor personaje, printre care se numără Țestoasele Ninja, Ratonii, Denver, ultimul dinozaur, Ștrumfii și Călărețul singuratic.

ADVERTISEMENT
Tags: