Fotbal international

Va mai juca Ianis Hagi la Rangers dacă se prelungește reluarea sezonului? Scoțienii fac anunțul

15.03.2020 | 16:57
Va mai juca Ianis Hagi la Rangers daca se prelungeste reluarea sezonului Scotienii fac anuntul
ADVERTISEMENT

Suspendarea fotbalului din Europa pentru o perioadă nelimitată nu reprezintă o problemă doar pentru organizarea unor competiții, ci și pentru situația contractuală a unor jucători. Ianis Hagi, împrumutat de Rangers de la Genk până pe 30 iunie 2020 s-ar putea afla în postura în care data limită a mutării sale în Scoția să fie depășită.

Va mai evolua Ianis Hagi pentru Rangers dacă se va prelungi reluarea sezonului?

Întrucât prim ligă din Scoția a fost suspendată și nu se știe dacă și când se va mai relua, jurnaliștii din aceasta țară, dar și o mare parte din fanii lui Rangers, se întreabă ce se va întâmpla cu Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Teoretic, împrumutul lui Ianis Hagi de la Genk la Rangers va expira pe 30 iunie. Ce se va întâmpla însă în condițiile în care campionatul s-ar putea prelungi după această dată din cauza coronavirusului?

Site-ul GlasgowLive a analizat, din punct de vedere juridic, ce se va întâmpla cu Ianis Hagi după ce împrumutul acestuia la Rangers la expira.

ADVERTISEMENT

Aparent, veștile sunt bune, atât pentru echipa lui Steven Gerrard, cât și pentru Ianis, care se simte foarte bine la Glasgow după venirea din Belgia.

Astfel, conform jurnaliștilor britanici, jucătorilor împrumutați li se poate oferi o opțiune de a semna derogări de prelungire, în timp ce acordurile pre-contractuale și transferurile deja convenite sunt de așteptat să fie finalizate la 1 iulie.

ADVERTISEMENT

De Ianis Hagi ar depinde prelungirea împrumutului

Strict din punct de vedere regulamentar, sursa citată notează că va depinde strict de Hagi Jr. dacă va dori să joace sau nu în continuare pentru Rangers.

În acest sens s-a pronunțat Damien Comolli, fost director la Liverpool și Tottenham: “Contractual vorbind, dacă o înțelegere expiră pe 30 iunie, nu văd nimic care l-ar putea determina pe jucător, legal sau nu, să spună ‘nu mai rămân aici după 30 iunie”.

ADVERTISEMENT

Un act adițional pentru prelungirea pe termen scurt a contractului l-ar putea ține pe Hagi pe ”Ibrox Park” până la finalul sezonului. “Dacă sezonul în curs se prelungește după 30 iunie, vor trebui făcute o serie de contracte speciale pentru o lună sau două, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.”, a spus Comolli.

  • 11 meciuri, 3 goluri și 2 pase de gol are Ianis Hagi pentru Rangers în toate competițiile
  • 5.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform Transfermarkt
ADVERTISEMENT