Fotbal international

Va mai participa Cristiano Ronaldo la un turneu final pentru Portugalia după eliminarea din Qatar? Ce a declarat starul portughez despre retragere

Cristiano Ronaldo a jucat, cel mai probabil, ultimul meci la un Campionat Mondial, iar starul portughez ar putea decide să se retragă de la naționala Portugaliei.
10.12.2022 | 21:08
Va mai participa Cristiano Ronaldo la un turneu final pentru Portugalia dupa eliminarea din Qatar Ce a declarat starul portughez despre retragere
Cristiano Ronaldo va împlini 38 de ani pe data de 5 februarie. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Portugalia a fost eliminată surprinzător de Maroc, iar Cristiano Ronaldo a părăsit gazonul în hohote de lacrimi. Prima întrebare pe buzele tuturor fanilor este dacă starul va mai continua să joace pentru lusitani și la următoarele turnee finale, din 2024 și 2026.

Se retrage Cristiano Ronaldo de la naționala Portugaliei? Ce șanse sunt să mai joace la turneele finale din 2024 sau 2026

Cristiano Ronaldo își va încheia cel mai probabil cariera fără un titlu mondial în palmares, iar starul portughez ar putea lua o decizie radicală în urma eliminării surprinzătoare în fața Marocului.

ADVERTISEMENT

Înainte de Campionatul Mondial din Qatar, Cristiano Ronaldo a vorbit în premieră despre retragere în celebrul interviu pentru Pierce Morgan.

„Vreau să mai joc încă doi-trei ani. Deci doi sau trei ani, maximum. Eu vreau să termin la 40 de ani. Cred că 40 va fi o vârstă bună…”, declara atacantul în vârstă de 37 de ani înainte de plecarea în Qatar.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo: „E probabil ultimul meu Campionat Mondial”

Cristiano Ronaldo a recunoscut că turneul final din Qatar este foarte probabil să fie ultimul Mondial din carieră: „E dificil de spus acum, pentru că eu sunt concentrat pe Cupa Mondială. E probabil ultimul meu pe Campionat Mondial, și cel de-al cincilea.

Nu știu ce se va întâmpla după Campionatul Mondial, dar așa cum ți-am spus și o voi spune din nou, fanii vor rămâne mereu în inima mea. 

ADVERTISEMENT

Dar nu știu, nu cunosc viitorul. Câteodată plănuiești ceva pentru viața ta, și așa cum am spus-o de multe ori, viața este dinamică. Nu știi niciodată ce se va întâmpla”, e declarația care i-a pus pe jar pe fanii lui Cristiano Ronaldo și care lasă loc de interpretare, mai ales după cum s-a încheiat Cupa Mondială pentru lusitan.

Cristiano Ronaldo, mesaj pentru fanii săi: „Sper că vor rămâne de partea mea chiar dacă mă retrag sau nu”

Cristiano Ronaldo spera că va beneficia de susținerea necondiționată a fanilor, însă aceștia i-au cerut selecționerului să îl lase pe banca de rezerve, ceea ce s-a și întâmplat la meciurile cu Elveția și Maroc.

ADVERTISEMENT

„Și sper că ei vor rămâne de partea mea chiar dacă mă retrag sau nu. Nimeni nu e perfect. Episoadele din viața noastră fac parte din ceea ce înseamnă să fii om și tată de asemenea. Voi comite mereu greșeli”, a mai declarat Cristiano Ronaldo în celebrul interviu.

ADVERTISEMENT