Directorul ANM: “E posibil să emitem CODURI PORTOCALII”

UPDATE / 14:00  În cadrul comandamentului de urgenţă, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca în acest interval să fie emise şi coduri portocalii de vreme rea pe perioade...
05.03.2015 | 12:25
Directorul ANM E posibil sa emitem CODURI PORTOCALII

UPDATE / 14:00  În cadrul comandamentului de urgenţă, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca în acest interval să fie emise şi coduri portocalii de vreme rea pe perioade limitate.

“În România, deocamdată, este emis cod galben care înseamnă viscol la munte. Mâine noapte (vineri noaptea n.r.) este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în Bucureşti, adică în sudul ţării, viteze de vânt de 50-60 de kilometri pe oră. Ne aşteptăm ca acolo unde se asociază viteză de vânt de peste 70 de kilometri pe oră şi ninsoare să emitem nişte coduri portocalii pe perioade limitate, urmând ca la expirarea atenţionării cod galben la nivel naţional, adică sâmbătă după-amiază, să nu emitem la nivel naţional o altă atenţionare, pentru că precipitaţiile practic se diminuează foarte mult. Rămâne însă vântul la 40-50 de kilometri pe oră şi pentru asta probabil se vor mai emite atenţionări locale”, a declarat, joi, Ion Sandu, directorul ANM.

Citeste mai mult pe RTV.NET

…………………………………………………………

Meteorologii au anunţat două coduri galbene de ninsori în aproape toată ţara, începând de joi de la ora 13 şi până sâmbătă la ora 16.

În intervalul 05 martie, ora 13 – 06 martie, ora 16, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15… 20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăşi la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea.

1

În intervalul 06 martie, ora 16 – 07 martie, ora 16, vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului.

În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

2

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tags: