ADVERTISEMENT
News

Va primi Donald Trump vaccinul anti-Covid? Casa Albă a făcut anunțul oficial 

Autor: Adrian Baciu | 16.12.2020 | 09:10
Va primi Donald Trump vaccinul anti-Covid? Casa Albă a făcut anunțul oficial 
Va primi Donald Trump vaccinul anti-Covid? Casa Albă a făcut anunțul oficial. Sursa foto: hepta.ro

La două zile după ce primul cetățean american a primit vaccinul anti-Covid 19, Casa Albă a făcut un anunț important în ceea ce-l privește pe Donald Trump și posibilitatea ca și acesta să primească tratamentul.

ADVERTISEMENT

În ciuda aparentului său scepticism privind pericolul din spatele bolii, se pare că, pe final de mandat, președintele republican va fi și el imunizat contra SARS-CoV-2.

Încă nu se știe când și ce tip de vaccin i se va administra lui Trump. Casa Albă a anunțat că echipa medicală din jurul celui mai puternic om de pe planetă va analiza care dintre vaccinurile existente pe piață este cel mai bun.

Donald Trump, decizie privind vaccinul anti-Covid. Casa Albă a făcut anunțul oficial

Într-o perioadă grea pentru Statele Unite ale Americii, dar și pentru el, personal, preşedintele SUA Donald Trump a decis să îi încurajeze pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, el însuși va accepta să fie vaccinat de îndată ce echipa sa medicală va stabili care este cel mai bun vaccin existent pe piață, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, scrie Reuters.

Oficialul de la Washington a mai ținut să sublinieze faptul că preşedintele încă în exercițiu a dorit să arate că americanii vulnerabili sunt principala prioritate pentru vaccinare.

Totodată, McEnany a mai dezvăluit că, pe lângă Trump, și membrii personalului de securitate naţională vor avea acces la vaccinuri pentru a asigura o continuitate a guvernării.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea anti COVID-19 în Statele Unite a început

În urmă cu două zile, o asistentă de la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a devenit primul cetăţean american care a fost vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech.

Sandra Lindsay este asistentă la un spital din New York și a devenit, luni, primul cetățean american care s-a vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech.

ADVERTISEMENT

Președintele SUA încă în funcție, Donald Trump, a reacționat, după administrarea primului vaccin în SUA: ”Primul vaccin administrat. Felicitări, SUA! Felicitări Planetei”, a scris Trump pe Twitter.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la FDA, vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT