News

„Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”. Previziuni sumbre ale CEO-ului companiei Moderna

14.01.2021 | 21:18
Va trebui sa traim cu SARSCOV2 pentru totdeauna Previziuni sumbre ale CEOului companiei Moderna
ADVERTISEMENT

Stephane Bancel, CEO-ul companiei producătoare de vaccinuri Moderna, a făcut previziuni sumbre cu privire la  SARS – CoV – 2. El a precizat că este de părere că virusul o să fie prezent printre oameni „pentru totdeauna”.

Experții în boli infecțioase și oficiali din domeniul sănătății publice sunt de părere că există o mare posibilitate ca boala produsă de noul deja vechi coronavirus, COVID-19 să devină una endemică. Acest lucru înseamnă că o să fie prezentă mereu, poate la niveluri mai reduse decât acum sau doar în unele zone.

ADVERTISEMENT

Directorul executiv al producătorului de vaccinuri anti-COVID-19 Moderna a avertizat miercuri că virusul care a adus economiile mondiale într-un punct mort și a copleșit spitalele nu o să dispară. Declarațiile au fost făcute în timpul unei discuții la conferința JPMorgan Healthcare.

„Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”. Previziuni sumbre ale CEO-ului companiei Moderna

„Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna. SARS-CoV-2 nu va dispărea”, a declarat Stephane Bancel. El a adăugat că este necesară urmărirea constantă a virusului și ale noilor tulpini apărute, pentru a putea produce vaccinuri care să le combată., scrie CNBC.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii Pfizer au declarat că vaccinul lor, dezvoltat alături de BioNTech, pare a fi eficient împotriva unei mutații cheie în tulpina din Marea Britanie, precum și a unei variante găsite în Africa de Sud. Totodată, o altă tulpină a apărut în Japonia și pare a fi asemănătoare cu cele menționate mai sus.

Vaccinul Moderna a fost autorizat de Food and Drug Administration pentru a fi utilizat la americanii care au împlinit vârsta de 18 ani. Studii suplimentare încă trebuie finalizate la copii, ale căror sisteme imunitare pot răspunde diferit la vaccinuri decât cele ale adulților.

ADVERTISEMENT

Oficialii americani se stăduiesc să distribuie doze ale ambelor vaccinuri, dar va dura probabil luni înainte ca SUA să poată vaccina suficient de mulți oameni pentru a obține imunitatea „de turmă”, ceea ce înseamnă că virusul nu va mai avea suficiente gazde noi pentru a se răspândi. Totuși, Bancel a declarat miercuri că se așteaptă ca SUA să fie una dintre primele țări mari care să obțină „o protecție suficientă” împotriva virusului.

Cercetătorii din Ohio au declarat în aceeași zi că au descoperit două noi variante ale Covid-19. Cel mai probabil, provin din SUA, iar una dintre ele a devenit rapid tulpina dominantă din Columbus, Ohio, pe o perioadă de trei săptămâni, la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Tulpina descoperită în Columbus „are baza genetică a cazurilor similare pe care le-am studiat, dar prezintă trei mutaţii ce reprezintă o evoluţie foarte importantă”, a explicat un profesor de patologie al Universității Ohio State, participant la studiu, Dan Jones. Potrivit acestuia, noua variantă „a sporit transmisibilitatea (n.a. – coronavirusului) comparativ cu variantele mamă”, anunță Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT