News

Vacanță cu restricții la mare. Turiștii se vor putea vaccina fără programare

30.04.2021 | 12:10
Vacanta cu restrictii la mare Turistii se vor putea vaccina fara programare
ADVERTISEMENT

Pentru weekendul prelungit de Paște, mai puțin de 15.000 de turiști și-au făcut rezervare la o cameră pe litoral, însă patronatele din turism speră totuși ca până la urmă să fie ocupate toate cele 25.000 de locuri disponibile.

Cei care merg la mare nu vor beneficia de mai puțin restricții, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, inclusiv pe plajă, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

În schimb, turiștii nu vor trebui să-și facă griji privind respectarea programărilor la vaccinare, întrucât li se va putea administra serul într-un centru special amenajat.

Masca obligatorie și pe plajă, barurile se închid la ora 22.00

Cele mai căutate stațiuni în această minivacanță de Paște sunt Mamaia și Vama Veche. „Anul acesta, chiar dacă ne vom bucura de un weekend prelungit, iar ultimele prognoze meteo anunţă vreme frumoasă, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei, până acum mai puţin de 15.000 de turişti au făcut rezervare, hotelierii sperând totuşi că vor fi ocupate toate locurile puse la dispoziţie. Tariful mediu pe litoral în această perioadă este de 220 de lei/persoană/noapte”, afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

ADVERTISEMENT

Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție, o altă restricție se referă faptul că hotelurile și pensiunile nu pot închiria camere peste 70% din capacitatea de cazare. De asemenea, terasele se vor închide la ora 22.00, iar turiștii  vor fi obligați să plece de la acea oră în camere. Terasele și beach-barurile vor trebui să se asigure că distanțarea fizică este respectată de către clienți, iar aceștia să aibă la dispoziție substanțe dezinfectante. La respectarea acestor restricții, vor veghea 400 de jandarmi și polițiști care vor patrula în stațiunile de pe litoral.

Autoritățile vor să-i încurajeze pe turiști să se vaccineze astfel că vor fi deschise două centre de vaccinare special pentru ei, la Pavilionul Expozițional din Constanța, centre în care accesul nu este condiționat de existența unei programări prealabile. Pentru cei care nu primit nici măcar prima doză de vaccin, serul folosit va fi cel de la Pfizer/ BioNTech, iar cei care vin pentru rapel vor primi câte o doză din serul folosit inițial

ADVERTISEMENT

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că așteaptă până la 20.000 de oameni la slujba de Înviere care va avea loc la catedrala „Sfinții Petru și Pavel” din Constanța. El a spus că „este loc” pentru toți cei care vor veni la slujbă că vor fi respectate condițiile de distanțare între credincioși.

Din cauza slujbei de Înviere vor fi instituite măsuri de restricționare a circulației în Constanța în noapte de sâmbătă spre duminică, în intervalul 22.00-02.00. Restricțiile vor viza zona peninsulară, pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino şi bulevardul Regina Elisabeta; pe bulevardul Regina Elisabeta, tronsonul cuprins între zona Poarta 1 Port şi Comandamentul Flotei, cu excepţia riveranilor şi a maşinilor de aprovizionare.

ADVERTISEMENT

Pentru siguranţa participanţilor la procesiune, spaţiul de desfăşurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei. Traseele de afluire şi defluire din perimetrul de desfăşurare a evenimentului vor fi delimitate şi semnalizate corespunzător”, a anunțat primăria Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: