News

Vacanță de coșmar! O familie a ajuns să plătească 26.000 de dolari pentru o săptămână de cazare, pe insula Hainan

Dramă pentru turiștii blocați pe insula Hainan. Au ajuns să plătească 26.000 de dolari pentru o săptămână de cazare, fiind obligați de autorități să își prelungească sejurul nedorit.
10.08.2022 | 11:00
Vacanta de cosmar O familie a ajuns sa plateasca 26000 de dolari pentru o saptamana de cazare pe insula Hainan
Insula Hainan, carantinată cu peste 80.000 de turiști pe ea
ADVERTISEMENT

Dramă pentru turiștii blocați pe insula Hainan. Au ajuns să plătească 26.000 de dolari pentru o săptămână de cazare. Turiștii blocați pe insula Hainan, Hawaii-ul chinezesc, trăiesc o adevărată dramă, blocați pe insulă din cauza Covid.

O familie trebuie să plătească 26.000 de dolari pentru cazare

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați pe insula tropicală Hainan, acolo unde își petreceau vacanța. După ce au identificat peste 400 de cazuri de infectare cu Covid pe insulă, autoritățile au blocat total accesul spre Hawaii-ul chinezesc.

ADVERTISEMENT

Oamenii au rămas acolo pe termen nedeterminat și au nevoie de cinci teste PCR negative în ultimele 7 zile pentru a pleca. Guvernul chinez le-a ordonat hotelierilor să scadă prețurile la cazare cu 50%, însă chiar și în aceste condiții oamenii ajung să fie faliți după doar o săptămână în plus petrecută în carantina forțată.

Mai mult, unele hoteluri au profitat de situație și au ignorat ordinul de la Beijing, crescând semnificativ prețurile pentru cazare. Conform CNN, o familie a ajuns să plătească în plus, pentru o săptămână de cazare, 26.600 de dolari.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, o familie a ajuns să plătească 26.600 de dolari pentru o săptămână în plus la un hotel de cinci stele. Într-adevăr, familia are nu mai puțin de 13 membri, prilej de ironie pentru concetățeni.

Nu toți internauții au fost impresionați de ”drama” celor 13 turiști, sugerându-le să plece la un hotel mai ieftin, nu la unul de cinci stele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile din Sanya au primit mai multe plângeri împotriva unor hoteluri care au majorat semnificativ prețurile la cazare. Între timp, aeroportul din Sanya a anulat toate cele 418 de zboruri programate și nimeni nu știe când li se va permite oamenilor să părăsească insula. Au fost blocate și trenurile sau alte mijloace de transport care ar permite ”fuga” din zona carantinată.

Focarul de coronavirus s-a extins între timp și a infectat 1.200 de oameni în Sanya, orașul stațiune de pe această insulă. S-au închis toate cluburile și restaurantele, astfel că oamenii au la dispoziție doar câteva farmacii și magazine pentru a-și cumpăra mâncare sau medicamente.

ADVERTISEMENT

Imaginile de pe Twitter cu oamenii disperați în aeroport au devenit virale. Furioși, turiștii cer socoteală autorităților, care încearcă să-i calmeze. “Vrem să mergem acasă! Pleacă! Pleacă!”, striga oamenii, potrivit imaginilor postate pe Twitter.

ADVERTISEMENT