News

Vacanță de coșmar pentru 15 copii. Ambulanțele SMURD au ajuns de urgență la un complex turistic din Brașov

Vacanță de coșmar pentru 15 copii și 2 adulți, după ce au ales un complex turistic din Săcele, Brașov, pentru tabăra în care se aflau, decizie neinspirată.
02.06.2023 | 19:16
Vacanta de cosmar pentru 15 copii Ambulantele SMURD au ajuns de urgenta la un complex turistic din Brasov
Vacanță de coșmar pentru 15 copii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, cei 15 copii și 2 adulți se pare că s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au ajuns în tabără. Totul a pornit la 3 dimineața, la unitatea turistică din Săcele, unde din grupul de 40 de persoane, 15 copii și 2 adulți au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Vacanță de coșmar pentru 15 copii

Conform Observatornews.ro, la fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, din partea SMURD Brașov și SAJ Brașov. Conform ISU Brașov, ”copiii prezentau vărsături şi alte simptome de toxiinfecţie alimentară, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol. În prezent, autorităţile încearcă să stabilească din ce motiv au apărut aceste simptome şi cine se face vinovat pentru producerea acestui incident”.

ADVERTISEMENT

Cazul seamănă izbitor de mult cu cel al unei tabere din Poiana Brașov de anul trecut, unde 28 de copii au plătit 2.000 de lei și au acuzat că au mâncat ”ciorbă cu apă din hazna”. Doi dintre cei 28 de copii au ajuns la spital, iar acum profesorii și părinții i-au acuzat pe patronii pensiunii că le-au servit ciorbă cu apă murdară, din… toaletă.

DPS a luat imediat măsuri și a închis pensiunea, cu toate că reprezentanții ANPC nu au reușit să dea de proprietar. ”Ne-a venit mâncarea comandată în loc de porcăriile ălora. De 10.000 de ori mai bună. De un miliard de ori mai bună. Mulţumim!“, se plângea un părinte care stătea alături de copilul său pe patul de spital, după întregul incident.

ADVERTISEMENT

Copiii și profesorii care au organizat tabăra nu se așteptau niciodată să treacă printr-un astfel de episod, mai ales că la prima vedere totul părea să fie în regulă. În cele din urmă copiii au început să se simtă foarte rău și părinții au venit, rând pe rând, la pensiune pentru a vedea ce se întâmplă. ”Vărsaturi până la deshidratare, glicemie foarte mică. Mi-au zis domnii doctori de acolo, i-au făcut nişte injecţii, perfuzii. Mi-am luat copilul în pătură şi am fugit cu el la Braşov”, se plângea Bogdan Munteniţă, tatăl unui copil din tabără.

Oamenii dau vina pe ciorba de la prânz, mai ales că apa nu era potabilă în zonă. “Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna, mai pe scurt. Înţeleg că apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei să se spele pe dinţi, să îşi facă duş, le-a fost şi servită la masă. Nişte crenvurşti care nu prea erau crenvurşti. Li s-a promis muşchi de vită care de fapt era parizer. Chestii româneşti”, a completat Bogdan Munteniţă.

ADVERTISEMENT

“A simţit că mirosea mâncarea urât. Nu a putut să se spele pe dinţi pentru că mirosea foarte urât apa şi s-a oprit, nu a mâncat”, a povestit mama unui alt copil afectat de întreaga poveste. Copiii aveau vârsta între 8 și 14 ani, iar profesorii s-au îngrijorat și au început să sune familiile pentru a-i alerta pe părinți.

“Ce au avut la masă? Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a explicat unul dintre profesorii care au organizat tabăra.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC nu au stat prea mult pe gânduri și au constatat că această pensiune nu avea apă curentă, astfel că au pus imediat sigiliul pe locație și au încercat să dea de administrator, care atunci era de negăsit. “Igienico-sanitar nu existau condiţii pentru desfăşurarea activităţii. Era mizerie şi nu exista apă curentă, motiv pentru care clar vom dispune închiderea unităţii, dar să vină administratorul. Nu aveau cu cine să încheie procesul verbal”, menționa Elena Claudia Bularca, director DSP Braşov.

ADVERTISEMENT
Tags: