News

Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție

Vacanță de coșmar pentru o turistă care a ajuns cu mașina personală în vacanță în Grecia. Ce i s-a întâmplat în Halkidiki.
05.07.2024 | 07:15
Vacanta de cosmar pentru o turista care a mers cu masina in Grecia Ce a patit la putin timp dupa ce a ajuns in Halkidiki Ti se poate intampla si tie
Ce i s-a întâmplat unei femei în Halkidiki. Sursa foto: Hays Travel
ADVERTISEMENT

Mare atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia. Vă expuneți la pericole nebănuite. O turistă a avut parte de o întâmplare foarte neplăcută în peninsula Halkidiki. A alertat autoritățile și a cerut sprijin pe rețelele de socializare.

Clipe de coșmar pentru o turistă care a ajuns în Halkidiki

Steluța, o femeie din Republica Moldova, mai exact din Chișinău, a trecut prin clipe de coșmar după ce și-a lăsat mașina în parcarea hotelului unde s-a cazat, din zona elenă Halkidiki. Turista s-a trezit fără autovehicul.

ADVERTISEMENT

Disperată, Steluța a încercat să ia legătura cu autoritățile grecești pentru a-i fi recuperat bunul. De asemenea, în speranța că cineva deține informații despre răufăcător a postat ce i s-a întâmplat și pe un grup de Facebook destinat românilor din Grecia.

”Bună ziua, noaptea trecută (marți, 2 iulie-n.r.) pe brațul Sithonia, regiunea Vourvourou, a fost furat automobilul Toyota Rav 4, TTC 540. Va rog frumos, dacă cineva deține informații, să ne ajutați. Mulțumesc anticipat”, a scris Steluța din Chișinău pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Nu se știe cât de rapid sau dacă își va recupera mașina, căci nu este un caz singular. Și unei turiste din România i s-a întâmplat de curând un  lucru similar. A rămas fără mașina sa, marca BMW, tot în Halkidiki. Din fericire, i-a fost găsită pe o străduță.

Tot mai multor turiști români li se fură mașinile în Grecia

Alți români, o familie din București, la fel a rămas fără mașina parcată lângă vila de cazare, din Halkidiki. Și tot în aceeași peninsulă grecească altor două familii li s-au furat bani și bunuri din interiorul mașinii, în timp ce ele se aflau pe plajă.

ADVERTISEMENT

”Mie mi-a luat 500 de euro şi vreo 900 de lei. M-am uitat pe cameră şi l-am văzut când a plecat de lângă maşina mea, avea ceva în buzunar şi a blocat!”, a relatat un român păgubit pentru Observator.

Oamenii legii spun că asemenea furturi au loc mai mult pe timp de vară, deoarece turiștii devin neatenți din cauza grabei. Uită și să-și ia măsuri bune de siguranță. Foarte important, nu trebuie lăsat niciun bun la vedere, în mașină.

ADVERTISEMENT

”Atunci când mergem în vacanță, să ne asigurăm că am parcat într-un loc special amenajat, iar când părăsim mașina să nu lăsăm niciun bun la vedere. Sunt tentații pentru cei care se ocupă de astfel de lucruri”, a precizat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt la Poliția Română.

Ca să vă asigurați că mașina vă este găsită în cazul unui furt, trebuie să ascundeți în interior un dispozitiv de monitorizare prin GPS. Și un telefon mai vechi, cu cartelă și roaming activat, vă poate fi de ajutor, căci puteți vedea în timp real unde se află autovehiculul.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși