News

Elevii ar putea avea vacanță şi în februarie. Varianta, luată în calcul de Ministerul Educației

În urma unei petiții lansate de Asociația Transportatorilor pe Cablu din România, Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii ar putea avea vacanță și în februarie. Varianta este luată în calcul de Ministerul Educației
09.02.2022 | 15:24
Elevii ar putea avea vacanta si in februarie Varianta luata in calcul de Ministerul Educatiei
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru elevi! Aceștia ar putea avea vacanță și în februarie. Ministerul Educației ia în considerare această variantă, după ce membrii Asociației Transportatorilor pe Cablu din România au lansat o petiție în acest sens.

Elevii ar putea avea vacanță şi în februarie

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț îmbucurător care îi vizează pe școlari.

În anul școlar 2022 – 2023, cei mici ar putea avea vacanță și în luna februarie.

“Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate”, a declarat ministrul educației, citat de Educație Privată.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu vine în urma lansării unei petiții online, prin care membrii Asociației Transportatorilor pe Cablu din România au cerut reintroducerea vacanței din februarie, începând cu anul 2023.

Până în acest moment, petiția are peste 2.700 de semnături.

Anul acesta, elevii nu au avut vacanță intersemestrială, ca urmare a reconfigurării anului școlar determinat de vacanța forțată din luna octombrie impusă de autorități din cauza situației epidemiologice.

ADVERTISEMENT

De ce vor membrii Asociației Transportatorilor pe Cablu din România reintroducerea vacanței pentru elevi din luna februarie

Zeci de resorturi de schi și de snowboard, care sunt membre în Asociația Transportatorilor pe Cablu din România, s-au alăturat demersului comun, prin care au cerut Ministerului Educației să reintroducă vacanța pentru elevi din luna februarie.

Potrivit reprezentanților ATCR, scopul acestei solicitări este de a crește o generație de copii sănătoși, de a dezvolta turismul montan în România, de a evita creșterea artificială a prețurilor în zonele montane, precum și de a susține sporturile de iarnă și mișcarea în aer liber.

ADVERTISEMENT

“Solicităm acordarea vacanței de iarnă de 2 săptămâni în luna februarie începând cu anul școlar 2022-2023 deoarece:  

1.    O minte sănătoasă nu se poate dezvolta decât într-un corp sănătos.

2.    Activitățile în aer liber, iarna, ajută la creșterea imunității copiilor.

3.    Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia etc.) au vacanțe de iarnă în februarie de 2 săptămâni. În Germania, de pildă, autoritățile au numit vacanța de la final de februarie ‘Sportferien’, adică vacanța pentru sport.

ADVERTISEMENT

4.    Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copiii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari: 2019-2020, respectiv 2021-2022.

5.    România devine singura țară din blocul comunitar cu reliefe montane care NU va avea vacanță de iarnă.

6.    Implicațiile sociale și economice pe care le aduce această vacanță întregii industrii turistice montane, dar și beneficiarilor /furnizorilor/ serviciilor de pe orizontală”, au mai specificat reprezentanții ATCR, în petiția lansată online.

ADVERTISEMENT