News

Vacanță eșuată pentru zeci de români. Oamenii au dormit două nopți într-un aeroport din Bruxelles după ce zborurile le-au fost anulate

Cum au rămas zeci de români blocați într-un aeroport din Bruxelles. Două nopți au petrecut aceștia în terminal după ce zborurile le-au fost anulate
28.06.2024 | 10:22
Vacanta esuata pentru zeci de romani Oamenii au dormit doua nopti intrun aeroport din Bruxelles dupa ce zborurile leau fost anulate
Zboruri anulate în plin sezon de vacanțe. Zeci de românii și-au petrecut două nopți într-un aeroport din Bruxelles. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În plin sezon estival, în care mulți își planifică vacanțele, ne confruntăm cu un val de zboruri anulate sau întârziate. Aeroporturile din Europa au înregistrat sute de astfel de incidente, afectând și numeroși români.

Zboruri anulate în plin sezon de vacanțe

De exemplu, zeci de români au petrecut două nopți pe un aeroport din Bruxelles. Condițiile meteo nefavorabile și volumul mare de avioane care trebuie să decoleze sau să aterizeze, comparativ cu personalul insuficient, au contribuit la aceste probleme, potrivit Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Mai mulți români din Bruxelles ar fi trebuit să ajungă la Cluj miercuri seară, dar zborul lor a fost anulat. Aceeași situație s-a repetat și a doua zi. Unii povestesc cu amărăciune că au dormit deja două nopți în aeroport.

„Am încercat să ramânem aici, în caz că aflăm ceva să ne îmbarcăm. Azi-noapte am încercat să găsim cazare, dar acum când ne-au spus că nu mai decolăm, ne-au spus și agenții că știu că nu mai sunt hoteluri în zonă cu camere libere.

ADVERTISEMENT

Ne-am culcat pe jos, ca animalele. Acum au adus un scaun cu baxuri de apă și o se ne împartă. Se fac aproape 40 de ore.”, a spus un pasager pentru Știrile ProTV.

Zboruri anulate au fost și în România

Probleme au fost și la noi în țară. Joi noapte, mai mulți români au așteptat patru ore pe Aeroportul Henri Coandă să plece spre Roma. În cele din urmă, li s-a comunicat că zborul a fost anulat. Cei care nu sunt din București au fost cazați la un hotel din apropiere.

ADVERTISEMENT

„Ne-a apărut o anulare cu vreo 10 minute înainte să plecăm, spunându-ne că urmează să zburăm la ora 21:35. La 21:00 noi eram deja în fața porții, am așteptat, s-a făcut ora 22 și a venit un domn să ne anunțe că zborul nostru, citez: a fost anulat. Au spus că piloții și-au depășit programul de zbor și nu au piloți disponibili.”, a mai povestit un pasager pentru sursa citată.

De asemenea, au fost întârzieri și pentru cei care s-au întors joi seara din Turcia. „O oră și jumătate cred că am avut întârziere. Nu ni s-a spus nimic.”

ADVERTISEMENT

„Am fost în concediu o săptămână. Am avut întârziere, da. Dezamăgitor. S-au întârziat zboruri după zboruri. Si unul de Chișinău.” Astfel de situații au fost întâlnite în toată Europa. Harta zborurilor anulate de azi-noapte, la ora 2, este aproape plină.

ADVERTISEMENT