Life

Vacanța unui român s-a transformat într-un coșmar. A mers cu mașina până la intrarea în Turcia, dar a fost întors de la vamă: ”Să-i dea în judecată”

Sejurul unui turist român a fost ruinat în câteva minute. A călătorit cu autoturismul până la vama turcească, dar nu a fost lăsat să intre.
23.06.2024 | 19:27
Vacanta unui roman sa transformat intrun cosmar A mers cu masina pana la intrarea in Turcia dar a fost intors de la vama Sai dea in judecata
Sejurul unui turist român a fost ruinat în câteva minute. A călătorit cu autoturismul până la vama turcească, dar nu a fost lăsat să intre. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Vacanța unui român s-a transformat într-un coșmar. A mers cu mașina până la intrare în Turcia, dar a fost întors de la vamă. I s-a recomandat să-i dea în judecată pe cei care i-au stricat concediul ce îl avea planificat alături de familia sa.

Sejurul unui turist român a fost ruinat în câteva minute. A călătorit cu autoturismul până la vama turcească, dar nu a fost lăsat să intre

Sejurul unui turist român a fost ruinat în câteva minute. A călătorit cu autoturismul până la vama turcească, dar nu a fost lăsat să intre. Care a fost motivul pentru care nu i s-a dat voie să treacă, deși avea totul aranjat cu cazarea.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a povestit pe un grup de pe social media că a întâmpinat probleme cu unul dintre actele de identitate. Mai exact, buletinul îi expiră peste câteva luni, motiv pentru care agenții vamali nu i-au dat voie să intre în țară.

Acesta a mai subliniat că a plecat în vacanță alături de o altă familie, care era la rândul ei cu mașina, și căreia i s-a dat voie să meargă mai departe. Din păcate, românul a fost nevoit să se orienteze spre Bulgaria.

ADVERTISEMENT

„Tocmai am fost întors din vama turcă din cauza buletinului care expiră peste 3 luni, au zis că minim 150 de zile! Adică minim 5 luni… mi-au stricat concediul, timp pierdut, nervi, etc”, a scris românul pe Forum Turcia de pe Facebook.

„Nu am folosit pașaportul pentru că au zis destul de clar, CI valabilă și atât”, a mai transmis cetățeanul din România, în momentul în care cineva i-a spus că putea să se folosească de pașaport.

ADVERTISEMENT

„Îți iei bilet de avion și te întorci”, „Să-i dea în judecată”, „Du-te la ora 7 că se schimbă tura” sau „Parcă doar la pașaport era treaba asta”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

Ce spune MAE despre valabilitatea actele pentru călătoriile în Turcia

Pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Turcia, cetăţenii români trebuie să aibă o carte de identitate în termen de valabilitate. Conform Ministerului Afacerilor Externe, din data de 21 mai 2024 se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească valabilă.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, paşaportul trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia. Mai mult decât atât, autoritățile din România transmit că acest document trebuie să dispună de cel puţin o filă goală.

„La fiecare intrare în Republica Turcia, la punctul de frontieră, cetățeanul român care va alege să intre în baza cărții de identitate va primi din partea polițistului turc de frontieră un formular unde se va menționa data intrării, numele, prenumele, cetățenia și sexul persoanei și se va pune ștampila cu data intrării.

Formularul va trebui prezentat la orice control de rutină polițienesc, cât și la ieșirea din R. Turcia. Măsura se aplică doar pentru călătoriile în scop turistic”, relatează MAE pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”