News

Vacanțele ar putea fi total diferite după pandemie. Separeuri din plexiglas pe plajă, idee în dezbatere la italieni. FOTO

20.04.2020 | 08:06
Vacantele ar putea fi total diferite dupa pandemie Separeuri din plexiglas pe plaja idee in dezbatere la italieni FOTO
ADVERTISEMENT

Românii și-au anulat vacanțele de până acum din cauza pandemiei de coronavirus, însă trăiesc cu speranța că vara aceasta ar putea da o fugă până la mare. Cu siguranță, concediile din acest sezon estival vor fi diferite complet față de anii anteriori, mai ales că hotelierii se gândesc la măsuri radicale pentru a-și primi oaspeții.

Italienii, soluții pentru vacanțele de anul acesta pe litoral

Autoritățile din țara noastră au prelungit starea de urgență până pe 16 mai, însă români se gândesc deja la vacanța de pe litoralul românesc. Hotelierii și managerii speră ca vara această plajele să nu fie goale, de aceea italienii au venit cu o soluție care ar putea fi aplicată și la noi.

ADVERTISEMENT

Concret, un cuplu de italieni a luat în calcul montarea unor panouri de plexiglas între șezlonguri, măsură necesară pentru a păstra distanța socială. Potrivit managerilor plajelor din țara noastră această soluție are dezavantaje, în special efectul de seră pe care îl produc panourile.

„Soluţia pare frumoasă la prima vedere, dar după părerea mea nu e o soluție fezabilă pentru că acele panouri transformă locul de sub umbră într-o seră, deci practic dacă nu bate briza deloc și bate soarele în panourile acelea din plastic practic locul va deveni un infern”, a declarat un proprietar de plajă pe nume Lucian, informează observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Panouri de plexiglas montate între șezlonguri vara aceasta
Un cuplu de italieni s-a gândit să monteze panouri de plexiglas între șezlonguri. Care sunt dezavantajele acestora. Sursa foto: captură Canale 5 Italia

Cum ar putea arăta vacanța de vară după pandemie

Vacanțele de pe litoralul românesc de anul acesta se anunță a fi fără turiști. Unii dintre proprietarii de hoteluri de la malul Mării Negre speră ca situația să se îmbunătățească și turiștii să vină la mare începând cu 1 iunie, însă acest lucru depinde foarte mult de evoluția pandemiei.

Este primul an în care turiștii nu și-au petrecut Paștele pe litoral și nu o vor face nici în minivacanța de 1 mai pentru că este în continuare în vigoare starea de urgență. Hotelierii muncesc din greu și caută soluții cât mai bune ca românii să-și petreacă anul acesta vacanța pe plajele din țara noastră.

ADVERTISEMENT

„În statisticile noastre din ospitality, pe litoralul românesc ar fi fost cel mai bun an. Muncim luându-ne toate măsurile de protecție și făcând tot posibilul să avem proprietăți operabile măcar de la 1 iunie”, a spus Anca Nedea, proprietar de hotel, potrivit sursei menționate.

„Este primul an când nu avem turiști. N-o să se întâmple nici de 1 Mai, marea minivacanța cu care deschideam sezonul pe litoral, așteptăm, sperăm noi, sfârșitul lunii mai și din luna iunie să avem sosiri mai consistente”, a precizat Corina Martin, manager agenție de turism.

Momentan nu se știe când am putea să ieșim din case pentru a putea merge în vacanțe, lucru care îi macină pe oameni, în special pe cei pasionați de călătorii. Nu este exclus ca vacanțele din vara aceasta să fie anulate din cauza acestui virus care afectează 193 de țări din întreaga lume.