News

Vacanțele pe litoralul românesc din 2023, la același preț cu 2022. Promisiune făcută de hotelierii de la Marea Neagră

Hotelierii promit că tarifele pe litoralul românesc pentru vara viitoare vor fi identice cu cele din 2022. Cum este posibil acest lucru? Românii nu mai au bani de cheltuit, astfel că operatorii încearcă să îi ajute.
02.09.2022 | 10:51
Vacantele pe litoralul romanesc din 2023 la acelasi pret cu 2022 Promisiune facuta de hotelierii de la Marea Neagra
Litoralul românesc, la același preț și în 2023. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Hotelierii sunt dispuși să facă acest sacrificiu, pentru a nu pune ”presiune pe bugetul” românilor, cu toate că la rândul lor riscă să iasă în pierdere.

Vacanțele pe litoral în 2023 vor fi la același preț cu 2022

Primele sejururi vor fi puse la dispoziția turiștilor chiar din luna septembrie a acestui an, conform unor discuții între hotelieri, citate de Litoralulromanesc.ro.

ADVERTISEMENT

”Există o preocupare la nivelul industriei pentru a menține tarifele din 2022 și în 2023, astfel încât să nu fie pusă o presiune și mai mare pe bugetul de vacanță al românilor. Până la ora aceasta, 90% dintre hotelierii cu care am discutat acest subiect și-au exprimat dorința de a păstra prețurile nemodificate, deși, la rândul lor, sunt puși în situația de a face față unor cheltuieli mai mari generate de inflație și de creșterea TVA la cazare”, afirmă Ionuț Nedea, CEO al turoperatorului.

În condițiile în care țara noastră va fi lovită de o criză economică fără precedent, e de așteptat ca românii să se îndrepte spre diverse oferte speciale și reduceri, cred specialiștii. Așadar, varianta Early Booking e foarte căutată printre turiști.

ADVERTISEMENT

“Programul Înscrieri Timpurii – care prevede reduceri de până la 50% la pachetele turistice rezervate din timp și condiții speciale de rezervare – este varianta optimă pentru cei care vor să-și securizeze bugetul de vacanță și să fie siguri că se vor bucura de un sejur vara viitoare”, menționează sursa citată.

Românii sunt tot mai pretențioși atunci când merg la mare și vor să aibă parte de servicii integrate, care să includă plajă, agrement, cazare și masă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, deși a fost destul de criticat în această vară pentru prețurile mari, litoralul românesc e în general apreciat de oameni. așadar, din 10.000 de turiști, majoritatea au oferit note de peste 8, de la o scară de la 1 la 10, pentru calitatea serviciilor primite, raportul calitate preț sau poziționarea hotelului. Dotările unităților de cazare stau puțin mai prost și au fost notate cu o medie generală de 7.64.

Referitor la costuri, costul mediu pentru o vacanță pe litoral, pentru două persoane, a fost de 498 de euro. Oamenii stau în medie pe litoral 5.1 nopți, puțin mai puțin față de anul trecut, când stăteau 5.4 nopți.

ADVERTISEMENT

Un semn important că românii nu au prea mulți bani îl reprezintă faptul că Eforie Nord e cea mai vizitată stațiune, urmată de Mamaia. Specialiștii cred că taxa de parcare din Mamaia e un motiv serios care a alungat o parte dintre oameni, care nu au fost dispuși să cheltuie suplimentar pentru acest aspect. Bucureștenii rămân cei mai loiali litoralului românesc, 40% din totalul turiștilor fiind din Capitală. Restul județelor ating procente între 5-7%, semn că oamenii din acele zone preferă să meargă în străinătate.

ADVERTISEMENT