VACCIN ANTI-ZIKA. Trei versiuni, dovedite eficiente din primele teste

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 13:42
VACCIN ANTI-ZIKA. Trei versiuni, dovedite eficiente din primele teste

Trei versiuni de vaccin care sa ofere protectie fata de virusul Zika s-au dovedit a fi eficiente in testele de pana acum.

Protectia s-a dovedit a fi una completa, vaccinurile fiind testate pe o specie de maimute, arata BBC. In plus, niciuna dintre versiuni nu a aratat efecte secundare majore.

Alte teste vor avea loc in cursul acestui an, pentru a se stabili daca vaccinurile sunt sigure si eficiente in cazul oamenilor, au transmis cercetatorii americani, cei care le-au dezvoltat.

Echipe de cercetatori din intreaga lume au intrat in aceasta cursa contracronometru de a realiza un vaccin. Cel mai probabil, insa, vor trece ani pana cand un vaccin va putea fi folosit la scara larga.

In peste 60 de tari si teritorii virusul s-a raspandit deja si continua sa infecteze oameni.

Anuntul vine in contextul in care, recent, Barack Obama, a avertizat ca guvernul american este “in pana de bani” in lupta cu virusul Zika, el afirmand ca situatia devine critica.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×