News

Vaccin COVID-19 testat pe 590 de oameni. Ce țări din Europa vor participa la studiu

29.08.2020 | 20:58
Vaccin COVID19 testat pe 590 de oameni Ce tari din Europa vor participa la studiu
Valeriu Gheorghiță liniștește populația. Vaccinarea anti-Covid va fi ”gratuită și voluntară”. Sursa foto : Hepta.ro
ADVERTISEMENT

S-a aprobat prima testare clinică a unui vaccin COVID-19 în Europa. Autoritățile din Spania au anunțat că vaccinul Ad26.COV2-S, realizat de compania Janssen, va fi încercat pe oameni.

Firma care a creat antidotul aparţine gigantului Johnson & Jonhson, iar guvernul spaniol afirmă că vaccinul se află în faza a doua de testare.

ADVERTISEMENT

Alături de Spania, la studiu vor mai participa Germania și Belgia. Medicii vor aplica Ad26.COV2-S pe 590 de persoane din aceste trei țări.

Vaccin COVID-19 testat în Europa. Voluntari din Spania, Germania și Belgia vor participa la studiu

Potrivit testelor efectuate până acum, Ad26.COV2-S generează anticorpi și reușește să apere plămânii în cazul expunerii la Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

În Spania testarea se va face pe 190 de persoane din Madrid și Santander. Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat ca testările să se facă pe grupuri de voluntari din două categorii de vârstă: 18-55 ani şi peste 65 de ani.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a oferit asigurări că vaccinul respectă criteriile de siguranță necesare pentru administrare.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Uniunea Europeană a anunţat joi că va cumpăra un vaccin pentru virusul COVID-19 de la o compania farmaceutică AstraZeneca. Acordul este semnat în numele statelor membre ale UE. Este vorba de achiziția de 300 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19.

Vaccinul creat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford se află în faza a doua de testare din trei. El va fi distribuit în Uniunea Europeană în funcție de numărul de locuitori din fiecare țară.

ADVERTISEMENT

”Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea. Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, a afirmat RaedArafat.

 

ADVERTISEMENT