News

Vaccin împotriva Covid-19, rezultate promițătoare la testele pe oameni. Anunțul chinezilor de la CNBG

28.06.2020 | 17:57
Vaccin impotriva Covid19 rezultate promitatoare la testele pe oameni Anuntul chinezilor de la CNBG
ADVERTISEMENT

Un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de o companie chineză a oferit rezultate promițătoare la testele realizate pe oameni.

Compania China National Biotec Group (CNBG) a anunțat că un al doilea vaccin-candidat al firmei care dă rezultate încurajatoare poate fi o armă importantă în lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Recent, chinezii au constatat că vaccinul aflat în faza de testare a generat o concentraţie ridicată de anticorpi în cazul tuturor participanţilor vaccinaţi în cadrul acestui studiu la care au luat parte 1.120 de persoane.

Un vaccin împotriva Covid-19 dă rezultate încurajatoare la testele pe oameni

Conform primelor teste realizate pe oameni cu un vaccin potenţial creat de o companie chineză împotriva noului coronavirus reiese faptul că tratamentul oferă rezultate încurajatoare și ar putea fi sigur şi eficient în lupta cu au anunţat duminică reprezentanţii acestei companii, citaţi de Reuters.

ADVERTISEMENT

Mai exact, tratamentul pe bază de vaccin al celor de la China National Biotec Group- CNBG, a generat o concentraţie ridicată de anticorpi în cazul tuturor participanţilor vaccinaţi în cadrul acestui studiu clinic de fază 1-2, la care au luat parte 1.120 de persoane sănătoase, potrivit datelor preliminare ale experimentului.

De la startul pandemiei de coronavirus, oamenii de știință și marile companii medicale din China au primit autorizațiile necesare pentru a testa opt vaccinuri-candidate în teste realizate pe oameni în ţară şi în străinătate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, China a devenit un actor favorit în cursa de pe Mapamond ce vizează dezvoltarea unui vaccin eficient şi sigur împotriva noului coronavirus, care a ucis aproape 500.000 de oameni pe plan mondial.

Un vaccin dezvoltat de Sinopharm, rezultate similare

La startul lunii iunie, CNBG, afiliată companiei de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a anunţat că un alt vaccin-candidat al său, produs de divizia sa din Wuhan, a declanşat la rândul lui apariţia unui procent ridicat şi sigur de anticorpi în organismele participanţilor la un studiu clinic, potrivit unor rezultate preliminare.

ADVERTISEMENT

Conform prevederilor medicale în vigoare, un vaccin trebuie să îşi dovedească eficienţa în teste de “Fază 3” realizate pe pacienţi umani, pentru care sunt recrutaţi mii de participanţi, cu scopul de a dovedi că tratamentul este sigur şi poate să primească autorizaţia de comercializare.

ADVERTISEMENT