News

Vaccinarea anti-COVID-19 se va face la cabinetele medicilor de familie. Precizările autorităților

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că imunizarea se va face la cabinetele medicilor de familie
10.03.2022 | 12:58
Vaccinarea antiCOVID19 se va face la cabinetele medicilor de familie Precizarile autoritatilor
Vaccinarea anti-COVID-19 se va face la cabinetele medicilor de familie. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu relaxarea restricțiilor vin și alte schimbări în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Autoritățile au anunțat că vaccinarea anti-COVID-19 se va face la cabinetele medicilor de familie, în contextul în care misiunea CNCAV se va încheia în următoarele săptămâni.

Vaccinarea anti-COVID-19 se va face la cabinetele medicilor de familie

Autoritățile au anunțat, pe pagina oficială a campaniei naționale de imunizare, că persoanele care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului vor putea face acest lucru la cabinetele medicilor de familie, dat fiind faptul că, în următoarea perioadă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 se va dizolva.

ADVERTISEMENT

“Misiunea CNCAV se va încheia în următoarele săptămâni, iar vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

În perioada următoare se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către CNCAV, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare”, este mesajul postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

ADVERTISEMENT

Bilanțul vaccinărilor va fi raportat săptămânal

În același comunicat de presă, autoritățile au mai precizat și faptul că, începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică.

“Măsura face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății”, mai este menționat pe pagina RO Vaccinare.

ADVERTISEMENT

Președintele CNCAV și secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu, a avut o ședință cu reprezentanții medicilor de familie cu privire la integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

“I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

ADVERTISEMENT

În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români.

I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie”, a mai declarat Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT