News

Vaccinare fără programare în spitalele militare. Când va avea loc campania

28.04.2021 | 23:55
Vaccinare fara programare in spitalele militare Cand va avea loc campania
ADVERTISEMENT

Autoritățile caută soluții pentru a chema lumea la vaccinare, iar Ministerul Apărării va începe un proiect-pilot din 4 mai prin care în spitalele militare se va putea face vaccinare fără programare. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă.

Se vor folosi vaccinurile de la Pfizer și Moderna. Astfel, ministerul Apărării speră să ajute campania de vaccinare, a precizat Nicolae Ciucă într-un interviu pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

„Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcționeze centrele de vaccinare non-stop și să se poată vaccina cetățenii fără să mai fie nevoie să fie programați în platformă”, a declarat ministrul.

Vaccinare fără programare în spitalele militare. Campania va avea loc între 4 și 11 mai

Nicolae Ciucă a precizat că proiectul va fi implementat în toate cele 11 spitale militare din țară.

ADVERTISEMENT

Între timp, centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției se deschide joi, iar imunizarea se va face fără programare, cu doze de la Pfizer.

Maratonul vaccinării din Capitală va fi organizat în 7-9 mai, la Sala palatului și Biblioteca Națională. Ulterior, vor fi organizate astfel de evenimente la Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

“Pe 7 – 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer.

ADVERTISEMENT

La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă la Antena 3, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT