News

Vaccinare fără programare în toate centrele din țară, de vineri. Noi centre drive-thru în Capitală

04.05.2021 | 17:28
Vaccinare fara programare in toate centrele din tara de vineri Noi centre drivethru in Capitala
ADVERTISEMENT

Vaccinare fără programare în toate centrele din țară, de vineri. Marți, la conferința săptămânală organizată la Guvern, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, a anunțat că, din 7 mai, se va modifica modalitatea în care persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de imunizare.

Potrivit șefului CNCAV, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. Şi cei din afara acestui interval de vârstă se pot prezenta fără programare, însă în intervalul 14.00 – 20.00.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, autoritățile accelerează campania în Capitală. Prefectul Alin Stoica a spus că încă 3 centre drive-thru vor fi deschise în București: la Plaza Drumul Taberei, Mall Vitan și la Cora Pantelimon. Centrele vor fi operaționale din 10 mai.

Vaccinare fără programare în toate centrele din țară, de vineri, 7 mai

De la startul campaniei de vaccinare, care a avut loc pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai, în țara noastră au fost vaccinate 3.378.699 de persoane. Până la 1 iunie, autoritățile au ca țintă depășirea pragului de 5 milioane de imunizări, totul pentru relaxarea măsurilor din pandemie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei, a anunțat, marți, că, din 7 mai, se va modifica modalitatea în care persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare.

În paralel cu programarea online, începând de vineri (7 mai), oamenii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare: persoanele de peste 60 de ani de la 8 la 20, iar restul de la 14 la 20.

ADVERTISEMENT

”Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate:

  • persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare;
  • de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare.
ADVERTISEMENT

Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.

Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare”

Dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare”, a spus Dr. Gheorghiță, marți, la conferința de presă.

Noi centre de vaccinare drive-thru în București. Unde vor fi amplasate

Pentru a crește capacitatea de imunizare în Capitală, în următoarele zile, vor apărea noi centre drive-thru, în fiecare sector al Capitalei, a spus prefectul Alin Stoica.

Acestea vor fi organizate la Plaza Drumul Taberei (sectorul 6), Mall Vitan (sector 3) și la Cora Pantelimon (sectorul 2). ”Pe acestea trei, am dori să le deschidem pe 10 mai”, a precizat prefectul Alin Stoica, conform Libertatea. În prezent, în București există un singur centru de vaccinare de acest fel, deschis joia trecută în Piața Constituției.

Totodată, în paralel, pe 7-9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Biblioteca Națională și Sala Palatului.

ADVERTISEMENT