News

Vaccinare fără programare începând de vineri. Florin Cîțu: ”Nu cred că există un alt exemplu în Europa”

07.05.2021 | 22:25
Vaccinare fara programare incepand de vineri Florin Citu Nu cred ca exista un alt exemplu in Europa
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, vaccinarea se face fără programare, transmite premierul Florin Cîțu.

Prezent la maratonul de vaccinare din București, prim-ministrul a anunțat că toți cei care vor să se vaccineze o vor putea face fără să se mai programeze.

“Începând de astăzi, în România, şi nu cred că există un alt exemplu în Europa, vă puteţi vaccina, puteţi să mergeţi să vă vacinaţi fără programare, vă alegeţi centrul de vaccinare, mergeţi şi vă vaccinaţi”, a spus premierul, conform Newsweek.

ADVERTISEMENT

Vaccinare fără programare. Florin Cîțu: ”Vă alegeţi centrul, mergeţi și vă vaccinați”

”Este clar că acesta a fost efortul pe care am vrut să-l facem din partea Guvernului, să ne asigurăm că avem dozele necesare ca toţi români care vor să se vaccineze să se vaccineze fără să mai stea la coadă”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a vizitat centrul de imunizare organizat la Sala Palatului în cadrul Maratonului vaccinării din Bucureşti. Acesta i-a felicitat pe organizatori.

ADVERTISEMENT

“Organizatorii trebuie felicitaţi, toţi organizatorii şi cei care au venit cu ideea, avem aici pe reprezentantul principal, UMF-ul, şi medicii care au venit, voluntari, să vaccineze, toţi trebuie felicitaţi. Este un efort important şi care ajută.

(…) După ce ieri am avut cifra record – peste 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, astăzi suntem la 92.000 de persoane. Cu cât ne vaccinăm mai repede, avem dozele, cu atât putem să revenim la viaţa normală, la o viaţă pe care o aveam înainte de pandemie. Acest centru va fi deschis până luni”, a transmis prim-ministrul.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Vor mai urma astfel de evenimente”

”Am vorbit cu oameni care s-au vaccinat, experienţa este rapidă, totul se face rapid, uşor, nu staţi mult şi, după aceea, veţi vedea că începe o altă viaţă. Este important ce se întâmplă astăzi la Bucureşti.

Avem şi în spitalele militare, (…) sunt deschise până luni, cred, sau marţi şi acolo se vaccinează non-stop. Şi vor mai urma astfel de evenimente şi, cu siguranţă, voi fi şi eu acolo să susţin aceste iniţiative”, a precizat Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT