News

Vaccinare fără programare la Romexpo! Un alt centru drive-thru în București

Vaccinare fără programare la Romexpo, în cel mai mare centru din București.
26.05.2021 | 12:49
Vaccinare fara programare la Romexpo Un alt centru drivethru in Bucuresti
Centrul de Vaccinare anti-COVID-19 din complexul expozitional Romexpo vaccinează fără programare. Sursa foto - EDUARD VANATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Concret, discutăm despre nouă centre cu 50 de puncte de vaccinare situate în pavilionul C2 din cadrul Complexului Expoziţional „Romexpo”, Bulevardul Mărăşti nr. 65-67.

Ca să nu fie nicio problemă, punctele de vaccinare sunt deschise în fiecare zi de luni până duminică, între orele 08:00-20.00.

ADVERTISEMENT

Vaccinare fără programare la Romexpo, București!

De remarcat că vaccinurile folosite pentru imunizare sunt Pfizer, Moderna şi Astrazeneca. Mai mult de atât, persoanele în etate de peste 65 de ani se pot vaccina la liber la orice oră din timpul programului de vaccinare.

Dacă ne raportăm la persoanele cu vârsta până în 65 de ani, atunci trebuie să știți că acestea pot merge oricând la vaccinare după ora 14.00.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în cadrul centrului de vaccinare de la Romexpo este permis accesul auto până în faţa acestuia, fiind asigurate şi locuri de parcare.

„Vaccinarea şi respectarea în continuare a măsurilor de prevenţie recomandate de specialişti reprezintă singurele soluţii prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate.

ADVERTISEMENT

Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează şi care conştientizează că numai aşa putem opri pandemia şi ne putem relua viaţa normală” , a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

De asemenea, o dată cu prima zi a acestei săptămâni, bucureştenii au la dispoziţie şi un centru de vaccinare drive-thru în Sectorul 1 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Centrul de vaccinare a fost deschis în incinta parcării Metro Băneasa (cu acces din Calea Ion Zăvoi). Cei care doresc să se vaccineze o pot face în acest centru de luni până sâmbătă între orele 08.00-20.00, iar duminică între orele 08.00-18.00.

Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu 66% la trei luni de la vaccinarea anti-COVID, însă răspunsul imun rămâne puternic, relevă un studiu realizat de Reţeaua de sănătate ”Regina Maria”.

Doar 1.26% din totalul persoanelor vaccinate incluse în studiu s-au infectat cu Covid-19 după vaccinare, toţi pacienţii având forme uşoare, care nu au necesitat spitalizare, din totalul de 395 de persoane testate, 33 (8%) au mai înregistrat creşteri ale nivelului de anticorpi, după prima testare, iar persoanele supraponderale au înregistrat valori medii de anticorpi relativ mai mari decât cei normoponderali, sunt alte concluzii ale studiului.

ADVERTISEMENT