News

Vaccinare împotriva COVID-19. Care dintre politicieni și-ar face vaccinul?

02.12.2020 | 22:23
Vaccinare impotriva COVID19 Care dintre politicieni siar face vaccinul
ADVERTISEMENT

Ținând cont că un vaccin împotriva coronavirusului este tot mai aproape de a fi o realitate, politicienii au fost întrebați dacă și-ar face vaccinul când acesta va fi disponibil. În cadrul unei dezbateri electorale de la Digi24, Victor Ponta, Dacian Cioloș, Robert Sighiartău, Tanczos Barna și Eugen Tomac și-au exprimat convinegerile despre vaccin.

Totodată, acești politicieni importanți de pe scena politică locală au vorbit și despre cum ar trebui persoanele să fie convinse să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Mai multe țări europene au declarat deja că în cel mai scurt timp vor începe campania de imunizare în masă, în contextul în care vaccinurile de la Pfizer/BioNTech și Moderna sunt gata de a fi validate de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

Câți dintre politicieni și-ar face vaccinul împotriva coronavirusului

“Vă veți vaccina împotriva coronavirusului?” a fost întrebarea moderatorului dezbaterii, Cosmin Prelipceanu.

ADVERTISEMENT

Eugen Tomac, PMP: “Da, categoric, abia aștept să vină vaccinul în țară. Voi milita cu toată convingerea ca cetățenii români să se vaccineze, este singura modalitate prin care putem trece peste această criză de sănătate publică. Am toată convingerea că vaccinul va fi sigur, întregul glob s-a mobilizat pentru acest vaccin”.

Robert Sighiartău, PNL: “Da, voi folosi acest tratament pentru a nu fi un pericol pentru cei din jur, deși nu sunt într-o categorie de risc, fiind tânăr”.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta, PRO România: “Mă voi vaccina și eu și familia mea doar după ce avem un protocol clar că în primul rând se vaccinează medicii, pompierii, militarii și toate categoriile de risc. Vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu, dreptul lor de a nu se vaccina trebuie să fie respectat la fel ca dreptul meu de a mă vaccina”.

Alexandru Rafila, PSD: “Evident că mă voi vaccina, sunt unul dintre principalii promotori ai vaccinului. Cred că vaccinarea poate duce la oprirea acestei pandemii. Asumarea politică a vaccinării nu este un lucru bun, sănătatea publică nu are culoare politică”.

ADVERTISEMENT

Tanczos Barna, UDMR: “Sunt pentru vaccinare nu doar în cazul COVID, ci și în cazul altor boli. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință, în cei care știu ce au cercetat, ce au dezvoltat și știu despre ceea ce vorbesc.

Cred că avem nevoie de o informare clară și detaliată a persoanelor care vor fi vaccinate și va trebui să avem o informare și pentru persoanele care au trecut deja prin infecție”.

Dacian Cioloș, alianța USR-PLUS: Voi lua o decizie după ce voi avea toate informațiile prezentate de oamenii competenți legate de modul în care funcționează și de efectele secundare. Omul înainte de a lua o astfel de decizie legată de sănătate și corpul său are nevoie de aceste informații ca să nu alimentăm teorii ale conspirației”.

ADVERTISEMENT