News

Vaccinare obligatorie în Ungaria. Cadrelor medicale li se va impune imunizarea împotriva SARS-CoV-2

Ungaria decide să instituie vaccinarea obligatorie în rândul cadrelor medicale, în vreme ce discuția pe acest subiect se intensifică în Europa
23.07.2021 | 17:00
Vaccinare obligatorie in Ungaria Cadrelor medicale li se va impune imunizarea impotriva SARSCoV2
ADVERTISEMENT

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a decis că vaccinarea trebuie să devină obligatorie în rândul cadrelor medicale din această țară.

După toate aparențele, Viktor Orban a luat această decizie în contextul în care cel de al patrulea val al pandemiei de coronavirus se face tot mai simțit în rândul statelor vest și central europene.

ADVERTISEMENT

“Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajații din domeniul medical… am extins această regulă pentru coronoavirus“, a declarat premierul ungar, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a mai făcut un anunț-surpriză, declarând că Ungaria va fi prima țară din Europa care va aplica cea de a treia doză a coronavirusului începând cu data de 1 august.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea obligatorie în rândul cadrelor medicale, discutată în tot mai multe țări

Mutarea făcută de Viktor Orban vine în contextul în care, așa cum a anunțat și FANATIK la începutul lunii, compania producătoare Pfizer a subliniat necesitatea unei a treia doze de vaccin din cauza extinderii variantei Delta la nivel global. 

Această rută a vaccinării obligatorie a cadrelor medicale a fost urmată de asemenea și de Franța, angajaților din acest domeniu solicitându-li-se imunizarea până la data de 15 septembrie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile din Grecia au decis ca începând cu data de 16 august imunizarea să devină obligatorie pentru personalul care lucrează în căminele de bătrâni.

Discuții despre începerea procesului de imunizare cu cea de a treia doză au început de altfel recent și în România, autoritățile neluând o decizie finală în acest sens până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Valul patru bate la ușă, România nu are acoperire vaccinală suficientă la nicio grupă de vârstă

Cât privește iminența unui val patru al pandemiei, toate semnele indică faptul că România s-ar putea afla într-o nouă explozie de infecții în numai câteva săptămâni.

Așa stând lucrurile, însă, țara noastră se regăsește în situația, așa cum o arată datele INSP, de a nu avea acoperire vaccinală de 40% la niciuna dintre categoriile de vârstă.

Pentru ca populația unei țări să iasă din zona de risc pandemic, se estimează că acoperirea vaccinală generală trebuie să se situeze la un procent de 70%.

 

ADVERTISEMENT
Tags: