News

Ce procent din populația Germaniei ar fi de acord cu vaccinarea obligatorie. Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj

Vaccinarea obligatorie în Germania, sondaj surprinzător. Peste 2.000 de persoane au fost intervievate în această săptămână în cadrul unui sondaj realizat de YouGov.
05.12.2021 | 14:37
Ce procent din populatia Germaniei ar fi de acord cu vaccinarea obligatorie Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj
ADVERTISEMENT

Un sondaj privind vaccinarea obligatorie, realizat de YouGov pentru dpa, a dezvăluit rezultate neașteptate în Germania. Studiul a implicat 2.067 de persoane intervievate de miercuri până vineri.

Aproape două treimi din populația Germaniei ar susține obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului, transmite dpa.

ADVERTISEMENT

Un procent de 30% dintre respondenți s-au opus și 7% nu au oferit niciun răspuns. O propunere privind vaccinarea obligatorie ar putea ajunge în curând în fața parlamentarilor germani, conform Hotnews.

63% din populația Germaniei ar susține obligativitatea vaccinării. Sondajul a fost făcut pe 2.000 de oameni

Rezultatele studiului făcut de YouGov au arătat că 63% dintre respondenți susțin obligativitatea vaccinării cetățenilor germani împotriva virusului Sars-CoV-2, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Germania a înregistrat constant peste 70.000 de cazuri noi în ultimele zile, deși are 63% din populație vaccinată. A fost raportată o incidență la 100.000 de persoane de 439,2 în ultimele 7 zile. Cu o săptămână în urmă, rata era de 446,7.

Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenționează să aducă legislația privind obligativitatea vaccinării în Bundestag în februarie sau martie. Având în vedere explozia de cazuri, autoritățile germane au avertizat cetățenii să renunțe la călătoriile de Crăciun pentru a-și vizita rudele.

ADVERTISEMENT

“Iarna 2021 va fi mai dramatică decât iarna din 2020. Nu putem înceta să luăm corona în serios”, a declarat viitorul secretar de stat pentru transporturi în cadrul noului guvern german, Volker Wissing, îndemnându-i pe germani să reducă la minimum numărul de contacte.

Studiu în Israel: Vaccinul Pfizer nu oferă imunitate de lungă durată

Un analiză care a inclus peste 1,3 milioane de rapoarte a dezvăluit faptul că imunitatea oferită de vaccinul Pfizer nu este de lungă durată, indiferent de categoria de vârstă.

ADVERTISEMENT

Persoanele cărora li s-au administrat două doze Pfizer în lunile ianuarie și februarie au avut un risc cu 51% mai mare de a contracta virusul în luna iulie, comparativ cu cei care au fost vaccinați în martie sau aprilie, a arătat un studiu israelian, publicat recent în Nature Communications.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele acestei analize minuțioase sunt în concordanță cu alte studii pe acest subiect, care arată o scădere a nivelurilor de anticorpi și a compușilor sistemului imunitar după patru până la șase luni.

”Eficacitatea vaccinului scade pentru toată lumea, potrivit studiului”, a declarat doctorul Barak Mizrahi, coordonatorul cercetării.

ADVERTISEMENT