News

Vaccinarea anti-Covid începe în toate județele din România. 20.000 de oameni vor fi vaccinați zilnic

03.01.2021 | 19:26
Vaccinarea anti-Covid începe în toate județele din România. 20.000 de oameni vor fi vaccinați zilnic
Coronavirus în România azi, 30 decembrie 2020: aproape 16.000 decese în pandemie. Peste 5.600 de persoane, vaccinate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vaccinarea anti-Covid va începe în forță, de luni 4 ianuarie, în toate județele din România, moment în care 20.000 de oameni vor fi vaccinați zilnic.

În luna decembrie acest proces a fost greoi, însă mediul Valeriu Gheorghiță dă asigurări că vaccinarea va continua cu rezultate optime începând cu luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Așadar, de luni se vor deschide aproape toate centrele de vaccinare din țară unde sunt vaccinate cadre medicale.

20.000 de oameni vor fi vaccinați zilnic în România

Mai exact, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a vorbit despre deschiderea a 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical.

ADVERTISEMENT

În consecință, vor fi distribuite peste 36.000 de doze de vaccin în toate centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Procesul de vaccinare se va desfășura astfel: toate direcțiile de sănătate publică din județe vor centraliza necesarul de vacinuri din toate centrele arondate și îl transmit, până la ora 13:00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional va pregăti, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccin necesară și o distribuie către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a dat asigurări că România va vaccina într-un ritm alert de 20.000 de persoane pe zi.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare.

Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social. Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri