ADVERTISEMENT
News

Vaccinarea anti-COVID: Ludovic Orban a anunțat categoriile de persoane care au prioritate

Autor: Robert Cristea | 20.11.2020 | 08:01
Vaccinarea anti-COVID: Ludovic Orban a anunțat categoriile de persoane care au prioritate
Vaccinarea anti-COVID: Ludovic Orban a anunțat categoriile de persoane care au prioritate. Sursa foto - hepta.ro

Ludovic Orban a anunțat ce categorii de persoane au prioritate pentru vaccinarea anti-COVID. Aflat în județul Constanța, premierul a declarat că strategia va fi finalizată săptămâna următoare.

ADVERTISEMENT

Lista este deschisă de cei care lucrează în spitale. ”Următoarea prioritate o constituie persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă,” a spus Orban.

Liderul PNL a numit și sectoarele strategice ale vieţii sociale care vor primi vaccinul anti-COVID. FANATIK a obținut în exclusivitate documentul emis de Ministerul Sănătății în care se precizează ce categorii vor avea prioritatea la vaccinare.

Ludovic Orban a anunțat cine are prioritate la vaccinarea anti-COVID

„Prioritizarea vaccinării se va face în funcţie de cantităţile care vor veni, de ritmul în care vor intra aceste cantităţi, prioritatea numărul 1 este constituită din toţi cei care fac parte din sistemul de luptă medical împotriva Covid, cei care lucrează în spitale, toţi cei care sunt implicaţi în lupta anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Următoarea prioritate o constituie persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, persoanele care pot să dezvolte forme severe, persoane cu boli asociate. O a doua prioritate o reprezintă cei care sunt în sectoare strategice ale vieţii sociale, sectoare critice, cum este apărare naţională, economie, zona de energie, servicii publice, cei care menţin funcţiile esenţiale în societate”, a precizat Ludovic Orban.

La începutul săptămânii, Ludovic Orban a vorbit și despre modul cum va fi repartizat vaccinul în Europa.

“Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, a anunţat premierul.

ADVERTISEMENT

Când va fi prezentată publicului strategia de vaccinare anti-COVID. Anuțul lui Ludovic Orban

„Strategia de vaccinare va fi finalizată până săptămâna viitoare şi va fi prezentată public de echipa care va coordona practic toată campania de vaccinare condusă de domnul colonel doctor Valentin Gheorghiţă, secondat de secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu”, a explicat Ludovic Orban.

”Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a spus  fondatorul și directorul BioNTech.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!