News

Vaccinarea atinge un minim istoric. 32.625 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, dintre care 6.616 au primit prima doză

Joi, 16 decembrie, 32.625 persoane s-au vaccinat astăzi în România. Dintre acestea, doar 6.616 persoane s-au prezentat pentru prima doză a schemei de vaccinare.
16.12.2021 | 21:05
Vaccinarea atinge un minim istoric 32625 de persoane imunizate in ultimele 24 de ore dintre care 6616 au primit prima doza
ADVERTISEMENT

De la sosirea primelor doze de vaccin anti-Covid în țara noastră, la finalul anului trecut, campania de imunizare s-a confruntat cu o serie de probleme de logistică, dar și cu reticența și chiar neîncrederea populației.

Datele oficiale arată faptul că de la începutul campaniei de vaccinare, cadrele medicale au fost imunizate 7.875.185 persoane, acestora fiindu-le administrate un număr de 15.542.383 doze de vaccin, notează Newsweek.

ADVERTISEMENT

Autoritățile informează că 7.697.912 români au fost vaccinați cu schema completă. De asemenea, 1.855.178 persoane au primit deja și cea de a treia doză, boosterul.

Cum stau lucrurile la jumătatea lunii decembrie?

Subiectul vaccinării se dovedește extrem de sensibil acum că tulpina Omicron infectează tot mai mulți oameni, având potențialul de a deveni dominantă în scurt timp. În plus, mai multe dintre statele occidentale anunță un nou val de îmbolnăviri, chiar în prag de sărbători.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oferite de către autorități, campania de vaccinare a atins un minim istoric pentru ultima perioadă. Astfel, doar 6.616 persoane au primit joi prima doză de vaccin împotriva Covid-19.

Lucrurile stau ceva mai bine în cazul celor care s-au prezentat pentru a doua și a treia doză de vaccin. Statisticile oficiale că joi 9.357 persoane au primit schema completă de vaccinare și 16.652 au primit boosterul.

ADVERTISEMENT

Certificatul verde și evoluția Omicron

Oficialii au subliniat în numeroase rânduri necesitatea unui certificat verde care să reglementeze accesul persoanelor în diferite spații publice. Printre acești se numără și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare,

“Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului. Obiectivul lui, cel puțin în perspectiva circulației variantei Omicron, care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire și a presiunii pe spitale”, a declarat Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a explicat în cadrul respectivei conferințe că certificatul verde este o măsură care trebuie folosită în paralel cu celelalte reguli și restricții. Rolul acestor pachete de măsuri este acela de a reduce numărul de îmbolnăviri și presiunea asupra sistemului de sănătate.

Evoluția variantei Omicron reprezintă este urmărită de către autorități, colonelul Gheorghiță explicând faptul că sunt necesare datele științifice clare pe această temă. În așteptarea unor informații care să ducă la conturarea unei strategii, precauția rămâne extrem de importantă.

ADVERTISEMENT