News
notix pixel id

Vaccinarea copiilor, doar după 26 ianuarie! Anunțul făcut de CNCAV

Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din categoria 5 - 11 ani va începe în România după data de 26 ianuarie. Anunțul a fost făcut joi de către Comitetul Național de Vaccinare (CNCAV).
13.01.2022 | 15:27
Vaccinarea copiilor, doar după 26 ianuarie! Anunțul făcut de CNCAV
Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor cu vârsta între 5-11 și ani debutează pe 26 ianuarie. Anunțul CNCAV. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Întârziată din cauza lipsei fondurilor de la buget, vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din categoria 5-11 ani din România va debuta după 26 ianuarie.

Anunțul a fost făcut joi, într-un comunicat emis de Comitetul Național de Coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV). Programarea în platforma dezvoltată de STS este posibilă începând chiar din această zi.

Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor cu vârsta între 5-11 și ani debutează pe 26 ianuarie. Anunțul CNCAV

Conform CNCAV, încă de joi, 13 ianuarie, platforma de programare permite înregistrarea pentru imunizare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Programarea se va face doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național, conform unui comunicat oficial.

CNCAV mai anunță că vaccinarea se poate face și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

ADVERTISEMENT

Totodată, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare, mai precizează CNCAV.

Ce trebuie să știe părinții

Comitetul de Vaccinare mai precizează faptul că sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/.

ADVERTISEMENT

Procedura de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer / BioNTech este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

ADVERTISEMENT

Cât de eficient este serul Pfizer-BioNTech la copiii de 5-11 ani

Pe 15 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Din datele EMA, aflăm că, din 1.305 copii care au primit vaccinul, doar trei au dezvoltat simptome de COVID-19, față de 16 din cei 663 de copii care au primit placebo.

ADVERTISEMENT

”Aceasta înseamnă, potrivit studiului, că serul are o eficiență de 90,7% în prevenirea unei forme simptomatice de COVID-19 (cu toate acestea rata poate varia între 67,7% și 98,3%)”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri