News

„Vaccinarea la chiuvetă”, anchetată. Cel puţin 370 de persoane ar avea certificate de imunizare false

Anchetă pentru 370 de certificate de vaccinare posibil false. Mesajul autorităților.
27.08.2021 | 13:46
Vaccinarea la chiuveta anchetata Cel putin 370 de persoane ar avea certificate de imunizare false
ADVERTISEMENT

Sunt 370 de persoane care sunt cercetate pentru că au încercat să obțină certificate false de vaccinare, lucru pe care îl anchetează acum oamenii legii, la cererea Ministerului Sănătății.

Anchetă pentru 370 de certificate de vaccinare posibil false. Ce transmit autoritățile

Acum, medicii vorbesc despre „vaccinare la chiuvetă”, adică oamenii merg în cabinet, urmează întreaga procedură de imunizare, dar medicii aruncă doza de ser cu care aceștia ar trebui să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT

Apoi, deși nu au fost vaccinați, oamenii primesc un certificat care să ateste acest lucru, a transmis managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea.

„Te duci în cabinetul de vaccinare, plăteşti, doza se aruncă în chiuvetă şi tu obţii certificatul că eşti vaccinat”, a precizat Cristian Oancea.

ADVERTISEMENT

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, declarații despre certificatele false

De asemenea, și secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a vorbit despre certificatele de vaccinare false, pe care nu l-a descris ca pe un fenomen, ci a precizat că este vorba, mai degrabă, despre niște cazuri punctuale.

După ce acestea aua apărut, Comitetul de coordonare a vaccinării a informat Poliția, care a intrat pe fir în acest caz.

ADVERTISEMENT

Conform acestuia, ar fi vorba despre niște persoane care au reclamat medicii care făceau această procedură ilegală.

„Pe aşa-zisa , adică actul de vaccinare a fost simulat în cabinetul de vaccinare, noi nu avem semnale la acest moment că ar fi un fenomen. Au fost câteva sesizări punctuale, iar Comitetul de coordonare a vaccinării le-a trimis la Poliţie.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva sesizări de la persoane care spun că au informaţii că personal din anumite cabinete de vaccinare a simulat actul de vaccinare şi a eliberat adeverinţa de vaccinare”, a declarat Andrei Baciu a precizat acesta, conform hotnews.ro.

În total, ar fi vorba despre peste 370 de adeverințe care ar fi fost falsificare, adică mai mulți medici implicați și aproape 400 de pacienți care au primit actele doveditoare ale vaccinării, deși nu au fost imunizați.

„Aici sunt peste 370 de adeverinţe posibil false, deci 370 de oameni care au trimis hârtii posibil false, cu datele personale modificate în photoshop. Ministerul Sănătăţii a sesizat autorităţile”, a mai spus secretarul de stat.

ADVERTISEMENT