News

Vaccinarea la mall, fără clienți. Puțini brăileni au profitat de prima zi a maratonului de imunizare

Maratonul vaccinării a început dezamăgitor la mallul din Brăila cu foarte puțini doritori în prima zi.
06.11.2021 | 09:54
Vaccinarea la mall fara clienti Putini braileni au profitat de prima zi a maratonului de imunizare
ADVERTISEMENT

Evenimentul, organizat în centrul comercial din comuna Chiscani, se va încheia duminică, 7 noiembrie, la ora 24.00.

Centrul de vaccinare, unde brăilenii pot opta pentru serurile de la Pfizer sau Johnson & Johnson, rămâne deschis și după această dată programul normal fiind zilnic între orele 8.00-20.00.

ADVERTISEMENT

Puțini brăileni au profitat de prima zi a maratonului de imunizare

Mallul din Brăila s-a transformat în centru de vaccinare și a organizat un maraton al imunizării. În prima zi însă a avut foarte puţini doritori.

Cei mai mulţi dintre cei care au mers să se imunizeze au primit prima doză.

“Avem acest maraton, cu programul prelungit până la ora 24. Avem din păcate, doar trei centre de vaccinare la nivelul judeţului Brăila. S-a luat această decizie, tocmai pentru a da posibilitatea brăilenilor să vină să se vaccineze, cei care nu s-au vaccinat”, a declarat Florin Sergiu Dobrescu, prefectul județului pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Debutul maratonului nu a fost unul încurajator. Numărul celor care au mers vineri să se imunizeze a fost mult mai mic, decât cel scontat.

“Nu se ştie încă de centrul ăsta. Că nu a fost reclamă foarte, foarte multă făcută. Sperăm să vină mai mulţi”, a spus medicul rezident Cătălina Nicolae.

ADVERTISEMENT

Majoritatea celor care au venit să se vaccineze s-au imunizat cu prima doză.

Maratonul de vaccinare anti-Covid este organizat la un nou centru de imunizare din incinta Promenada Mall Brăila, care este deschis zilnic între orele 8.00-20.00, iar în perioada 5-7 noiembrie programul va fi prelungit până la ora 24.00, la propunerea prefectului.

Noul centru funcționează cu 7 medici, 13 asistenţi şi 4 registratori, iar vaccinurile oferite brăilenilor sunt cele de la Pfizer şi Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Centrul de vaccinare de tip drive-thru îşi suspendă activitatea

Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a precizat că centrul de vaccinare de tip drive-thru, amenajat în parcarea centrului comercial, îşi suspendă activitatea odată cu deschiderea celui din interior.

“S-a decis deschiderea noii locaţii de vaccinare pentru că suntem deja în luna noiembrie şi este bine să nu ţinem personalul medico-sanitar în frig, în parcare, pentru vaccinarea populaţiei şi de aceea am operaţionalizat un nou centru în interiorul Promenada Mall.

Le mulţumim pe această cale reprezentanţilor acestui mall, pentru că au răspuns solicitărilor noastre, dar mai ales medicilor, asistenţilor şi registratorilor pentru că sprijină acest demers.

Cât priveşte vaccinarea, eu am convingerea că este cea mai bună variantă pentru imunizarea populaţiei şi încurajez brăilenii să se vaccineze.

Eu sunt vaccinat, la fel şi familia mea şi chiar astăzi fiul meu de 16 ani se vaccinează cu a doua doză a serului anti-COVID.

E alegerea lui şi eu, ca părinte, îl încurajez să ia cele mai bune decizii”, a declarat prefectul Brăilei, Florin Sergiu Dobrescu.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Brăila s-au imunizat în total 128.433 de persoane, dintre care 71.042 şi cu doza a doua şi 8.254 şi cu doza a treia (booster).

ADVERTISEMENT