News

Vaccinarea redusă a populației ar putea agrava situația în România. Adrian Streinu-Cercel: ”Putem avea mii de cazuri pe zi”

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că vaccinarea redusă a populației ar putea aduce mii de cazuri pe zi în România, în următoarele săptămâni.
26.07.2021 | 10:38
Vaccinarea redusa a populatiei ar putea agrava situatia in Romania Adrian StreinuCercel Putem avea mii de cazuri pe zi
ADVERTISEMENT

România se află la coada Europei în ceea ce privește campania de vaccinare anti-Covid. În aceste condiții, medicii trag un semnal de alarmă sever pentru sezonul de toamnă.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, spune că zilele cu mii de îmbolnăviri raportate ar putea reveni în câteva săptămâni în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel, avertisment sever în condițiile unei vaccinări reduse: ”Putem avea mii de cazuri pe zi”

La 7 luni de la debutul oficial al campaniei de vaccinare anti-Covid-19, România nu a trecut încă de granița celor 5.000.000 de oameni imunizați.

Cu un grad mic de acoperire la nivel național și foarte departe de o imunizare de turmă prin vaccin, țara noastră riscă să revină la mii de cazuri de infectare pe zi, anunță specialiștii.

ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Streinu-Cercel, ajuns între timp parlamentar, face un apel la populație să se vaccineze pentru că aceasta ar fi singura soluție să scăpăm de virus.

În caz contrar, în 4-6 săptămâni, putem trăi din nou o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită.

Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel: ”Cei vaccinați nu vor face forme severe de Covid-19”

În opinia medicului Streinu-Cercel, persoanele vaccinate trebuie să stea liniștite, întrucât riscul să facă forme severe de Covid-19 este foarte scăzut.

”Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

În ceea ce privește o a treia doză de vaccin, Adrian Sterinu Cercel a precizat că este puţin probabil şi în cazul în care se va face măsura se va adresa unor categorii de persoane.

”Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea”, a adăugat doctorul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: