News

Vaccinul a făcut diferența. O româncă de aproape 102 ani și fiica sa de 80 de ani, vindecate de Covid-19

Cea mai vârstnică femeie din comuna Sâncel, județul Alba a trecut cu bine peste infecția cu coronavirus, fiind externată vineri.
25.09.2021 | 18:01
Vaccinul a facut diferenta O romanca de aproape 102 ani si fiica sa de 80 de ani vindecate de Covid19
ADVERTISEMENT

Ana Oniga, 102 ani și fiica sa, în vârstă de 80 de ani, locuiesc în comuna în care se înregistrează cea mai mare rată de infectare din județ.

O româncă de aproape 102 ani și fiica sa de 80 de ani, vindecate de Covid-19

Ambele femei, externate vineri din Spitalul Municipal Blaj, erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile în Secţia de Boli Infecţioase. Ilie Frăţilă, primarul comunei Sâncel, a confirmat informația, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ana Oniga este născută în 1 decembrie 1919. Femeia, care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

“Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj.

Familia a dorit să transmită un mesaj de mulţumire întregului personal medical de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Blaj, pentru modul în care cele două femei au fost tratate, care au reuşit astfel să se vindece de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Bună ziua! Numele meu este Boboc Elena şi aş dori să transmit, prin intermediul dumneavoastră, un mesaj de mulţumire întregului personal medical de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Blaj.

Mulţumesc doamnelor asistente, doamnelor infirmiere, echipajelor de pe ambulanţă şi, nu în ultimul rând, domnului doctor Berghean, care le-au tratat cu profesionalism şi omenie pe mama (80 ani) şi pe bunica (101 ani), internate cu COVID.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul acestor oameni minunaţi, mama şi bunica au reuşit să învingă boala, iar azi au fost externate după nouă zile de spitalizare!”, este mesajul citat de Adevărul.

În comuna Sâncel sunt, în total, 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Vineri se înregistra o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.

ADVERTISEMENT