News

Vaccinul anti Covid-19 al companiei Moderna, rezultate încurajatoare. Ce s-a observat în organism 

27.08.2020 | 11:08
Vaccinul anti Covid19 al companiei Moderna rezultate incurajatoare Ce sa observat in organism
ADVERTISEMENT

Americanii de la compania farmaceutică Moderna au anunțat, miercuri, că vaccinul lor anti Covid-19 a oferit o serie de rezultate extrem de promițătoare.

Conform acestora, tratamentul pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus a provocat o reacție imunitară în rândul persoanelor vârstnice, similară cu cea a adulților tineri.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, compania Moderna reprezintă unul dintre cei mai importanți actori în cursa pentru a dezvolta un vaccin împotriva virusului care a ucis aproape 830.000 de oameni în întreaga lume. Vaccinul companiei, mRNA-1273, se află deja în stadii finale ale studiilor clinice pe oameni.

Progrese importante pentru vaccinul anti Covid-19 produs de compania Moderna

După ce Rusia a anunțat că a produs deja vaccinul eficient contra Covid-19, o companie americană, Moderna, lucrează intens la un tratament similar.

ADVERTISEMENT

Conform presei americane, citată de News.ro, vaccinul din SUA a făcut o serie de progrese extrem de importante. Asta a reieșit după ce acesta a fost testat pe 10 adulți cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani şi 10 adulţi cu vârstă de 71 de ani şi mai mari, au precizat reprezentanţii companiei.

În acest demers medical, fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile diferenţă între ele.

ADVERTISEMENT

În urma administrării vaccinului s-a constatat că voluntarii au produs anticorpi, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T, a precizat Moderna în rezultatele sale.

Îmbucurător este faptul că anticorpii care au fost produşi au fost mai mari decât cei observaţi la persoanele care şi-au revenit după infectarea cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat organismul pacienților care au primit vaccinul

Din primele informații, vaccinul a părut să fie bine tolerat și nu s-au semnalat reacții adverse grave, notează sursa citată. În unele cazuri, o serie de pacienţi au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap şi dureri în zona unde a fost făcută injecția, dar majoritatea simptomelor au trecut în două zile.

Compania Moderna a înregistrat până în prezent peste 13.000 de participanţi la studiul său de fază finală. Aceasta este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm).

ARNm are un rol important în biologia umană, transferând instrucţiunile care direcţionează celulele din organism în vederea producerii proteinelor, inclusiv a celor care pot preveni sau combate bolile.

ADVERTISEMENT